Stig kører helt til Annapolis selvom han må udgå

Trods udmattelse og store smerter vil Stig Nicolaysen køre tværs over USA, selvom han falder udenfor tidsgrænsen. Palle Nielsen kører stærkt gennem Ohio.

De to nordjyder er stadig med i ekstremcykelløbet Race Across America. De har nu siddet på cyklen næsten 10 dage i træk. Forude venter knap 1000 kilometers hård kørsel, inden de kan skimte Atlanterhavet. 

Værst ramt af de to er Stig Nicolaysen, som egentlig spåede i går, at han var nødt til at opgive på grund af store smerter i den ene arm, nedsat følelse i hånden og en hånd, der var hævet til størrelse XXXL, fortæller holdlæge på turen, Jesper Holmelund, som til dagligt er praktiserende læge i Hirtshals. 

- Smerten i venstre arm er opstået efter en lang periode med sidevind fra højre. Det har givet noget inflammation og irritation af nerverne, der gjorde, at han ikke kunne bremse eller holde ordentligt fast i styret. 

Det er lige nu nat i Indiana, hvor Stig Nicolaysen befinder sig. Men der er alligevel lys forude, for han har fået medvind, og bakkerne er blevet mindre. 

- Oveni har Stig sovet et par timer, og hævelsen i armen har lagt sig. Hans humør er tilbage i det positive, og farten er steget gevaldigt, uddyber lægen. 

En Big Mac gør underværker efter 10 dage på cykel.
En Big Mac gør underværker efter 10 dage på cykel.
Foto: Team Nico

Forbedringen har i løbet af aftenen fået holdet til at revurdere ambitionen om at nå i mål i Annapolis på søndag. 

- Vi har haft teammøde. Stig har simpelthen kørt så fantastisk i dag, at vores mål nu er at komme over målstregen søndag. Om det bliver et par timer eller mere senere end deadline er ligegyldigt, men som det ser ud nu kan det faktisk godt lade sige gøre. Smerterne i armen er væk, og derfor har han imod al forventning været i stand til at indhente en masse tabte kilometer.  Han skal køre stærkt - knap 21 km/t i snit, og det bliver en hård kamp. Men vi tror altså på det kan lade sig gøre, skrev hans søn, Max, der er med sin far på turen over det amerikanske kontinent. 

Holdlæge Jesper Holmelund uddyber: 

- Der er stadig tre andre bag Stig, så vi fortsætter og satser på at nå i mål indenfor tidsfristen. Når vi det ikke, må vi udgå, men Stig er indstillet på at fortsætte helt til Annapolis. Også udenfor løbsregi, og det er muligt, at vi på af skaderne bliver nødt til at springe nogle af de skrappe stigninger over i Appalacherne, der byder på stejle stigninger og svære nedkørsler.  Men det tager vi til den tid. Lige nu cykler han videre i fin stil. 

Stig mangler fredag klokken 11 godt 1100 kilometer til målstregen i Annapolis, der skal passeres senest søndag aften. 

Du kan følge Stig Nicolaysen live via GPS her. 

Den anden nordjyske deltager, Palle Nielsen, ligger i en bedre position for at nå i mål indenfor tidsfristen, selvom han kører rundt med et punkteret siddesår og dårligt knæ. 

Han er godt 400 kilometer længere fremme på ruten og befinder sig en stat længere mod øst i Ohio, hvor han fik uventet support fra den udgåede dansker Aske Søby og hans hold, som man kan se herunder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland