Stor sag begynder fredag: Tre tiltalt for drab på åben gade i Aalborg

Iført skudsikre veste og bevæbnet med knive, jernrør, peberspray og sten gik tre unge mænd nærmest systematisk til værks, da de dræbte en 27-årig mand på åben gade i Aalborg.

Fredag morgen tager retten i Aalborg hul på en drabssag mod tre mænd, der alle sidder anklaget for at have dræbt en 27-årig mand på åben gade i Aalborg den 5. august sidste år.

Over i alt syv retsdage vil det blive fremlagt, hvordan de tre mænd gik nærmest systematisk til værks iført skudsikre veste og bevæbnet med knive, jernrør, peberspray og sten, da de udførte drabet. 

Ifølge anklageskriftet i sagen var drabet aftalt på forhånd.

Efter sammenstødet mellem de tre mænds og offerets bil i krydset ved Østre Allé og Langelandsgade fulgte mændene efter den 27-årige og kastede i første omgang sten efter ham. De sparkede og slog på ham og væltede ham til sidst omkuld og sprøjtede peberspray mod hans ansigt.

Da først den 27-årige var kommet ned at ligge på asfalten på hjørnet af Langelandsgade og Turøgade fortsatte de tre ifølge anklageskriftet med at slå ham - nu med jernrør. Den 27-årige mand endte med at dø af adskillige knivstik i bryst, arme og lår.

Gengældelse for overfald

Ifølge Nordjyllands Politi var drabet en gengældelsesakt efter en grov voldsepisode ved Shoppen i Aalborg bare et dage inden. 

Her havde den 27-årige mand angiveligt været del af en gruppe, der havde overfaldet en af de nu tiltalte tre mænd og været med til at gøre ham et par tænder fattigere. 

En fjerde mand var oprindeligt også tiltalt for drabet, men han blev i december idømt fem måneders fængsel for at have påkørt den 27-åriges bil med vilje i krydset og for medvirken til vold.

Retssagen begynder fredag morgen klokken 9 og skal løbe over syv retsdage. Retten i Aalborg forventer at afsige dom den 22. marts. TV2 Nord følger sagen i løbet af fredag. 

 


Knivdrab i Aalborg

080218 drab aalborg

Stor sag begynder fredag: Tre tiltalt for drab på åben gade i Aalborg

050817 Knivstikkeri og påkørsel på Østerbro i Aalborg.

27-årig blev dræbt på åben gade: Nu skal tre mænd for retten

25_seconds,default_thumb

play Knivdrab i Aalborg: Chauffør får fængsel for sin medvirken

050817 Knivdrab i Aalborg - politiet har anholdt en 24-årig

Knivdrab: Fire anholdte får forlænget varetægtsfængsling

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland