Stor tyvebande anholdt

10 personer blev anholdt, da politiets Task Force Vest tirsdag slog til mod en bande indbrudstyve i Jylland.

14 adresser i Nord- og Midtjylland blev ransaget og 10 personer blev anholdt, da politiet tirsdag slog til i en stor aktion mod en tyvebande.
Ifølge politiet har banden specialiseret sig i "designtyverier", hvor den ved indbrud i private hjem og sommerhuse næsten udelukkende går efter designermøbler.

Under aktionen fandt politiet store mængder tyvekoster - herunder designermøbler, smykker, porcelæn og ægte tæpper. Ting, som politiet i en pressemeddelelse kalder "i den dyre ende og let omsættelige.
Samtidig lykkedes det politiet at anholde de tre formodede hovedmænd samt yderligere syv medgerningsmænd.

De er alle mistænkt for et omfattende antal indbrud i Nord- og Midtjylland. De tre bagmænd vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers med krav om varetægtsfængsling.
De formodede hovedmænd er mellem 25 og 50 år gamle og kommer fra det område, hvor indbruddene har fundet sted.
Det er politiets Task Force Vest, der står bag tirsdagens aktion. Den har siden februar efterforsket mod banden.

- Det var en god og effektiv dag. Nu følger det lidt mere langsommelige rugbrødsarbejde, hvor vi skal have identificeret gerningssteder og ejermænd til alle de stjålne ting, vi har fundet, siger lederen af Task Force Vest, Kirsten Fischer.

Task Force Vest er en særlig enhed i politiet, der efterforsker rocker- og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. Den er sammensat af politifolk fra Fyns Politi og de jyske politikredse og har hovedsæde i Horsens.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland