Stort tillykke: Nordjyske Medier fylder 250 år

I 250 år har Nordjyske Medier lavet nyheder til nordjyderne.

I dag for 250 år siden udkom den første avis fra det, der i dag hedder Nordjyske Medier.

Med sine rødder i Aalborg Stiftstidende, er Nordjyske Danmarks næstældste avis, kun overgået af Berlingske Tidende.
Til gengæld er den det ældste danskejede dagblad og har i hele sin historie været på danske ejeres hænder.

Fredag anden januar 1767 udkom den første avis, der siden har været en fast del af mange nordjyders hverdag og daglige nyhedsoverblik.  

- Vi er jo sat i verden for at levere nyheder til nordjyderne og det gør vi hvad enten det er på papir eller på de nye moderne platforme, forklarer medieredaktør Karen Keinicke og supplerer med oplysningen om, at koncernen idag også er til stede på platforme som Snapchat og med en nyhedsrobot på Messenger.

Avisen Nordjyske Stiftstidende en del af mediehuset Nordjyske Medier. Nordjyske-konceren ejer størstedelen af regionens ugeaviser, den største kommercielle radiostation i Nordjylland, ANR, og tv-stationen 24Nordjyske.  

I sin 250 år lange historie har avisen overlevet to verdenskrige og lange perioder med censur og arbejdsbetingelser, som idag kan virke middelalderlige.

- Under krigene blev bladhuset jo bombet og chefredaktøren måtte gå under jorden, da han var efterstræbt på livet. Det er en både spændende og voldsom historie vi idag bygger videre på, lyder det fra samfundsredaktør Søren Wormslev, der har været hovedforfatter på NORDJYSKE's eget ekstratillæg om jubilæet.


Seneste nyt

fra Nordjylland