Stortalent i Fortuna skifter til europæisk topklub

Et af de helt stærke kort hos Fortuna Hjørring Karoline Smidt Nielsen har tegnet kontrakt med den tyske storklub Turbine Potsdam.

Karoline Smidt Nielsen har søndag sin sidste kamp for fodboldholdet Fortuna Hjørring. 

Hun har netop skrevet kontrakt med den tyske klub Turbine Potsdam, der flere gange har været tysk mester og har to gange vundet Champions League. 

Det skriver Fortuna Hjørring på sin hjemmeside. 

- Jeg ser frem til at realisere min drøm om fodboldmæssig udvikling, men det er også vemodigt at skulle sige farvel til holdkammeraterne og Hjørring, siger Karoline Smidt Nielsen.

Karoline Smidt Nielsen
Karoline Smidt Nielsen
Foto: Jess M. Madsen, Fortuna Hjørring

Karoline Smidt Nielsen kom til Fortuna for seks år siden fra OB. Tidligere har hun spillet i B1913 og HPTI.

- I dag er jeg meget glad for, at jeg valgte Fortuna som første skridt på min professionelle karriere. Sportsligt har det været i top, at jeg hele tiden har været blandt meget gode fodboldspillere, topkvalificerede trænere og en fantastisk stab, siger Karoline Smidt Nielsen. 

- Fortuna har det i sig, at det er en klub, der dyrker de familiære relationer. Det betyder meget, når man som 16-årig tager hjemmefra og skal igennem en udvikling.

I Fortuna har Karoline Smidt Nielsen nået at spille 97 kampe. Samtidig har hun 24 gange været med på det danske A-landshold.

- Når jeg nu rejser fra Fortuna, er det med stor taknemmelighed. Jeg skylder ikke alene klubben en stor tak, men også mine trænere, de andre spillere, ledere og frivillige, der er med nu, og som har været med tidligere, siger, Karoline Smidt Nielsen. 

Midt i juli møder Karoline Smidt Nielsen op hos Turbine Potsdam, der – som Fortuna – er en ren kvindeklub. Den tyske klub er på vej op og har ambitioner om et tysk mesterskab samt deltagelse i Champions League.

På søndag spiller Karoline Smidt Nielsen sin sidste kamp for nordjyderne, når Fortuna Hjørring tager imod Brøndby klokken 15.00.


Seneste nyt

fra Nordjylland