Studiestart: Rekordhøjt antal kvindelige ansøgere

Flere kvinder end nogensinde før stiller efter sommerferien til studiestart i Nordjylland, og det glæder på både Aalborg Universitet og UCN.

Efter sommerferien er der flere kvindelige studerende på de nordjyske videregående uddannelser end nogensinde før. På UCN stiller næsten 3000 nye studerende til studiestart, mens omkring 4.700 begynder på Aalborg Universitet efter sommerferien. Heraf er næsten halvdelen kvinder.

Faktisk af andelen af nye kvindelige studerende i Nordjylland rekord.

En af de nye kvindelige studerende er 22-årige Helene Olesen fra Aalborg. Til september begynder hun på interaktionsdesign-studiet på Aalborg Universitet.

- Jeg sad og ventede på at få besked i nat. Jeg var simpelthen så spændt. Og da jeg så så, at jeg var kommet ind – jamen jeg blev jo mega glad, siger hun.

Helene Olesen havde studiet som første prioritet, og for hende betød det alt at få en plads.

- Det bliver bare så godt at begynde, det er så vigtigt for mig. Nu har jeg holdt de to sabbat år, som jeg skulle have. Jeg er så klar på at begynde at læse igen. Jeg glæder mig, siger hun.

På både Aalborg Universitet og UCN er de glade for den stigende andel af kvinder på studierne.

- Det er en god udvikling. Der er nogle områder, som har været meget mandsdomineret – især de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, og vi kan bare se, at så snart der kommer mange kvindelige studerende til, så begynder faget altså at udvikle sig, siger Inger Askehave, der er prorektor på Aalborg Universitet.


Seneste nyt

fra Nordjylland