Styrelse: Aftaler er i orden

 Styrelse: Aftaler er i orden

Fødevarestyrelsen har dagen igennem haft uafhængige juridiske øjne til at se på de engelske kontrakter, der er årsag til at store dele af den danske svineslagtning i dag er lammet. - Den foreløbige melding er, at der er intet galt med de aftaler, vi har

Fødevarestyrelsen kan ikke genkende det billede, de strejkende tilsynsteknikere på slagterierne i dag fremviser af sine engelske kollegers løn- og arbejdsforhold.
- Vi har på intet tidspunkt holdt noget hemmeligt for det faglige forbund for tilsynsteknikerne, siger direktør i Fødevarestyrelsen Anders Munk Jensen.
De strejkende tilsynsteknikere, der i det daglige sammen med dyrlægerne står for fødevarekontrollen på slagterierne, nedlagde i går arbejdet i Thisted og Sæby. I dag fortsætter strejken - udvidet med flere slagterier rundt om i landet, og det har sat en brat stopper for slagtningen af svin.
Tilsynsteknikerne føler sig ikke overbeviste om, at de engelske vikarer, der er hentet ind for at løse akutte opgaver på slagterierne, er ansat på samme løn- og arbejdsvilkår som kolleger.
- Vi har ikke haft til hensigt at bryde dansk overenskomst, fastslår Anders Munk Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland