Suldrup: Skoleelever vil have byen tilbage

Elever i 8. og 9. klasse på Suldrup Skole har fundet bannere og slagsange frem. De demonstrerer, fordi de er sure over, at skolens bestyrelse har besluttet, at de ikke længere må gå i byens butikker og købe mad i frikvarterer.

Ikke andet at lave
- Vi har ikke andet at lave. Vi vil gerne gå i byen, og vi har haft ordningen i mange år. Så vi er trætte af, at de vil lukke for byturene, fortæller elevrådsformand på Suldrup Skole, Nichlas Vinther Nielsen.

Lukker for byture
Skolens bestyrelse har valgt at lukke for byturene, da den mener, at eleverne køber for mange søde sager, når de går til bageren eller andre butikker i frikvartererne. I stedet har den planlagt en ordning, hvor elevernes frokost bliver bragt ud til skolen.

Sund mad på skolen
- Det er for at få sund mad ind på skolen, og når man har fået det, vil man lukke for byordningen, siger skoleleder på Suldrup Skole, Karsten Gylling.

Skoleeleverne køber også sundt
Skoleeleverne selv mener ikke, at de udelukkende køber søde sager.

- Vi køber masser af sund mad. Og så kan det være, vi køber lidt slik. Men det er så det, siger Nichlas Vinther Nielsen.

Dialog med Skolebestyrelsen
Der er slut med byturene fra på mandag. På næste onsdag får eleverne mulighed for at brokke sig over den lukkede ordning på et skolebestyrelsesmøde.


Seneste nyt

fra Nordjylland