Susanne ville hjælpe livløs mand, men blev afvist af samaritterne

Susanne Pedersen fra Hjørring føler sig svigtet af samaritterne til karnevalet i Aalborg.

Ved 16-tiden lørdag eftermiddag - midt under Aalborg Karneval - opdager Susanne Pedersen fra Hjørring en ung narkopåvirket mand i Kildeparken i Aalborg, som ser ud til at være helt livløs. Hun forsøger straks at hjælpe ham.

- Han er slet ikke kontaktbar. Han går i kramper flere gange og har det hvide ud af øjnene, så vi beslutter os for at skaffe ham hjælp med det samme, siger Susanne Pedersen.

Men i stedet for hjælp må Susanne Pedersen og hendes kæreste løbe forgæves spidsrod mellem boder og samaritter. Det lykkes ikke at få nogen til at tage sagen alvorligt. Heller ikke da hun ringer 112 gør det nogen forskel.

- Jeg får bare at vide, at jeg skal henvende mig til samaritterne, så jeg bliver mere og mere frustreret, siger Susanne Pedersen.

Det er Beredskabscenter Aalborg, der er ansvarlig for samaritter og førstehjælp til karnevalet i Aalborg. Indsatsleder Søren Korsgaard siger:

- Jeg kan ikke genkende udlægningen af historien, og jeg mener ikke at vi har begået nogen fejl. Men vi tager selvfølgelig enhver kritik alvorlig, så sagen her vil blive undersøgt til bunds.

Beredskabscenter Aalborg oplyser, at den unge mand to gange tidligere på eftermiddagen havde modtaget hjælp af samaritterne, men begge gange var manden stukket af fra behandlingen. Det blev derfor skønnet, at han ikke var i fare.

Men den forklaring køber Susanne Pedersen ikke helt.

- Jeg følte at det var mit ansvar som almindelig festdeltager at tage mig af manden, og det følte jeg mig meget utryg ved, siger Susanne Pedersen.

Susanne Pedersens kæreste og en kammerat bærer efter en times forsøg på at få hjælp den unge mand ind i et samaritertelt uden for karnevalspladsen i Kildeparken i Aalborg - og her vågner han senere og kan gå hjem for egen hjælp.

TV2 Nord har talt med manden, som ikke har noget at udsætte på karnevalets samaritter, for han kan intet huske fra lørdag eftermiddag.

Han vil til gengæld gerne sige tak for hjælpen til Susanne Pedersen og hendes kæreste.


Seneste nyt

fra Nordjylland