Tårer fylder skole på sidste skoledag

Sidste skoledag er ofte fyldt med karameller og godt humør, men på folkeskolen i Blære var sidste skoledag en tårevædet afsked.

Karameller, oprydning og minder fra året der gik. Disse ting fylder altid på sidste skoledag. Det gjorde de også på Blære Skole i Vesthimmerlands Kommune fredag, men tårer fandt også vej til flere øjne.

Folkeskolen i Vesthimmerland åbner nemlig ikke igen efter sommerferien, hvilket tog hårdt på både elever og ansatte.

- Det er klart, at ved mange hænger nerverne i en tynd tråd. De føler, at skolen er en lille del af dem, siger skoleleder Niels Erik Jensen.

Der er tre skoler i Vesthimmerlands Kommune, hvor klokken fredag ringede ind for sidste gang. Udover Blære Skole, så lukker skolerne i Strandby og Overlade også. Lukningerne sker, da Vesthimmerlands Kommune skal spare flere millioner kroner i budgettet. Skolelukningen ærgrer flere elever.

- Når man har været her i fem år, så bliver man knyttet til stedet, så det er ikke let. Jeg kommer nok til at fælde en tårer eller to, siger Anna Skadhauge, 4. klasse.

Alle tre folkeskoler, som Vesthimmerlands Kommune lukker, genopstår efter sommerferien som friskoler. På Blære Skole fortsætter 50 ud af de nuværende 65 børn, mens kun en af lærerne fortsætter på den nye friskole.


Seneste nyt

fra Nordjylland