Tæt på politikeren: Kommunens yngste byrådsmedlem vil være et friskt pust

Nyvalgte Casper Hedegaard er det yngste medlem af byrådet i Mariagerfjord Kommune. Den 29-årige lokalpolitiker er for nylig flyttet tilbage til barndomsbyen Hadsund, og han håber nu på, at han med sit engagement kan være med til at gøre en positiv forskel for sin hjemkommune.

Casper Hedegaard trækker ofte i løbeskoene og begiver sig ud i skovområdet Linddalene i det nordvestlige Hadsund. Et område og en by, som står det 29-årige byrådsmedlem nær.

Efter nogle år i London, Aarhus og København flyttede Casper Hedegaard sidste år tilbage til Hadsund og Mariagerfjord Kommune, hvor han stillede op til kommunalvalget i november.

- Jeg tror, jeg er vokset op med og er opdraget til, at hvis man har en mening, så skal man sige den, fordi ellers bliver man syg inden i, hvis ikke man kommer ud med det, man skal sige. Jeg har holdninger. Jeg har også en vision for Mariagerfjord, og hvis dem, der har ideerne og tankerne ikke skal sige dem, hvem skal så, siger Casper Hedegaard (Radikale Venstre), byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune.

Yngste mand i byrådet

Casper Hedegaard lever et aktivt liv og minder nok på de fleste punkter om sine jævnaldrende. I byrådet i Mariagerfjord Kommune, hvor han blev valgt ind med 421 personlige stemmer, skiller han sig dog lidt ud fra mængden.

- Jeg er jo den yngste i byrådet i mange år, så jeg tror, det betyder, at de andre politikere i byrådet bliver udfordret på en anden måde. Der er meget en plejerkultur. Jeg har jo ikke været med i de debatter, der fandt sted for otte år siden, og jeg kommer nok til at bidrage med, at vi tager nogle gamle diskussioner op igen, siger Casper Hedegaard.

Ved Folketingsvalget i 2015 var Casper Hedegaard stillet op som kandidat for Radikale Venstre, så hans politiske erfaring bliver stille og roligt større. Som barn havde han dog ikke drømt om, at han en dag skulle få en plads i byrådssalen på rådhuset i Hadsund.

quote Der er meget en plejerkultur. Jeg har jo ikke været med i de debatter, der fandt sted for otte år siden, og jeg kommer nok til at bidrage med, at vi tager nogle gamle diskussioner op igen.

Casper Hedegaard, byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune

- Jeg ville være de mest mærkelige ting. Jeg tror, at jeg på et tidspunkt ville være geolog, og så blev det til astronom, og det vil jeg faktisk stadigvæk. Jeg havde ikke drømt om at være politiker, så det er nok lidt et tilfælde, at det kom dertil, siger han.

Forandringer er målet

Det er kærligheden til hjemstavnen, der har drevet Casper Hedegaard ind i politik. Han vil arbejde for at få mere gang i hjulene i Mariagerfjord Kommune og har et mål om at få flere til at flytte til kommunen.

- Grunden til, at jeg stillede op som borgmester i Mariagerfjord, er ikke, at jeg har et kæmpe ønske om at blive borgmester. Det er jeg sådan set ret ligeglad med. Men jeg følte, at det kunne give mig noget rygvind til at få lavet de forandringer, jeg mener, der skal være. Så det er nok mere min ambition at få gennemført nogle ting, end hvor jeg ender henne i det her system, siger Casper Hedegaard. 

 

yvalgte Casper Hedegaard er det yngste medlem af byrådet i Mariagerfjord Kommune. Den 29-årige lokalpolitiker er for nylig flyttet tilbage til barndomsbyen Hadsund, og han håber nu på, at han med sit engagement i lokalpolitikken kan være med til at gøre en positiv forskel for sin hjemkommune.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland