Taxa-konflikt: Vognmand hoster op til underbetalte chauffører

Fagforeningen 3F har fået Sæby Møller Aps til at eftergive den løn, firmaet skyldte fire af foreningens medlemmer.

I første omgang påstod Finn Christensen, som har taxafirmaet Sæby Møller Aps, at der ikke var noget at komme efter i hans måde at aflønne sine chauffører på.

Det førte til en konflikt, som 3F gik ind i, fordi chaufførerne ikke fik hverken pension eller tillæg for at køre søndage og helligdage, men derimod arbejde 17 timer om dagen.

Og nu ser det så ud til, at Finn Christensen alligevel må give 3F ret. I hvert fald har han betalt de fire chauffører, der har startet sagen, 260.000 kroner tilsammen for manglende løn og ufuldstændige kontrakter.

Det fortæller Per Thorup, faglig sekretær ved 3F i Frederikshavn.

- Vi har fået hver eneste krone, vi har bedt om i den her sag. Og det er vi selvfølgelig rigtig glade for på vores medlemmers vegne. Det viser nemlig, at vi og medlemmerne havde ret i, at de arbejdede under urimelige forhold, siger Per Thorup.

Dermed er den del af sagen afsluttet, men der foregår stadig forhandlinger om andre aspekter af sagen, som for eksempel en bortvisning, hvor parterne stadig ikke er nået til enighed.

Sagen begyndte allerede i sommeren 2016, da 3F første gang tog en snak med Finn Christensen, hvis firma kører passagerer for Nordjyllands Trafik. Dengang havde fagforeningen fem medlemmer, der arbejdede for Sæby Møller Aps. I dag er der kun en enkelt tilbage. Resten har taget sin afsked, og én er gået ned med stress og blev fyret.

Nu er faglig sekretær Per Thorup spændt på at se, om de nuværende chauffører hos Finn Christensen får en bedre kontrakt end de tidligere.


Seneste nyt

fra Nordjylland