TDC udruller Internet of Things i Aalborg

Teknologi, der skal bringe alt fra dit køleskab til din skraldespand på nettet, kommer til Aalborg.

Landets største it- og teleselskab har etableret et netværk til Internet of Things, så en ny slags teknologi kan komme til Aalborg.  

Internet of Things er en teknologi, der skal bringe ikke bare computere og smartphones, men alt andet, du kan forestille dig på internettet. Køleskab, skraldespand, cykel og hundehalsbånd.

Aalborg er én af de første byer, der får glæde af teknologien.

- Når vi aktiverer det til Internet of Things, vil danskere og virksomheder kunne bruge Internet of Things-enheder alle steder. Og nu er Aalborg i gang, forklarer Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

- Vi har oplevet megen velvilje i Aalborg fra både erhvervsliv og universitetet, og vi glæder os til de nye partnerskaber, siger hun. 

 

Glæde i Aalborg

I Aalborg bliver der taget godt i mod den nye teknologi.

Catharina Vinther Engqvist er direktør i Invest in Aalborg og har været stærkt involveret i, at Aalborg skulle være blandt de første byer på Internet of Things-landkortet.

- Vi er meget stolte af, at TDC har valgt Aalborg til udrulning af deres netværk. Aalborg har en stærk koncentration af IKT-virksomheder, som de seneste to år har skabt 14 % flere nye job og dermed oplever den største fremgang i Danmark. IKT-branchen er en af vores styrkepositioner i Nordjylland, blandt andet fordi vi - udover de mange IKT-virksomheder - har et universitet, som er verdenskendt for deres forskning og uddannelser inden for IKT, fortæller Catharina Vinther Engqvist.

TDC Group fortsætter udrulningen i andre dele af landet i løbet af 2018 i takt med, at partnere er klar til at tage Internet of Things-netværket i brug.

I Aalborg bliver der en officiel indvielse af netværket til juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland