Team Concordia-Vesthimmerland udtaget til Post Danmark Rundt

Årets største danske cykelbegivenhed bliver med deltagelse af cykelholdet Team Concordia-Vesthimmerland. De har klemt sig igennem nåleøjet til deltagelse i Post Danmark Rundt. SE MERE OM UDTAGELSEN PÅ TV2/NORD I AFTEN 19.30

Løbet afvikles i perioden 29. Juli til 2. August, med start i Hirtshals.

De seks etaper i Post Danmark Rundt:
1. etape: Hirtshals - Rebild 175 km
2. etape: Aars - Århus 190 km
2. etape køres på klassiske Post Danmark Rundt veje. Fra Aars, der er med på rutekortet for anden gang, går etapen sydpå over bl.a. Hobro, Mariager, Randers og Hammel. Der er mange velkendte og hårde bakker, som skal forceres undervejs bl.a. Sødisbakken på brosten i Mariager by, Vester Altanvej i Randers, Pøt Mølle ved Hammel og Borum Eshøj. Herfra er ruten gjort hårdere end tidligere med bakkerne ved Pinds Mølle, Jeksen og Stilling. Der afsluttes med Moesgaard bakken i udkanten af Århus inden den afsluttende rundstrækning i Århus, hvor feltet kører rundt om Marselisborg Slot og med opløb på Strandvejen. En hård rundstrækning med de fire forceringer af stigningen på Oddervej i finalen. Absolut en etape, der kan skabe stor spredning.

3. etape: Århus - Vejle 185 km (Kongeetapen)
4. etape: Korsør - Køge 115 km
5. etape: Roskilde - Enkeltstart 15,5 km
6. etape: Ringsted - Frederiksberg 150 km

I 2009 køres løbet for 19. gang. Det er placeret i UCI?s kategori-system, som et 2.2-løb. Løbets præmiesum er 580.000 kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland