Tennisklub har fået seniorer til at finde ketcheren frem igen

En undersøgelse viser, at syv ud af ti danskere, som ikke bevæger sig nok, faktisk gerne vil dyrke mere motion. I Dronninglund har tennisklubben formået at tiltrække hele 20 nye seniormedlemmer, som ellers havde lagt tennisketcheren på hylden.

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Sådan lyder det ambitiøse mål i kampagnen "Bevæg dig for livet", som DGI og Danmarks Idrætsforbund står bag. I Dronninglund har den lokale tennisklub gjort en særlig indsats for at lokke nye medlemmer til.

20 nye spillere i aldersgruppen 60+ har meldt sig ind i Dronninglund Tennis. Mange af seniorerne har tidligere spillet tennis, men har for år tilbage lagt tennisketcheren på hylden. Nu har tennisklubben fået dem til at finde den frem igen.

- Det er rigtig dejligt, fordi med mange nye tennisspillere, så kommer der rigtig gang i det sociale igen, og det er jo sådan, at hvis man får et nyt medlem, så spreder det sig tit via mund til mund-metoden, og så kommer der ofte et par stykker mere, siger Karen Axen, der er formand for Dronninglund Tennis.

Får gratis introduktionsforløb

De nye tennisspillere er blevet tilbudt et gratis introduktionsforløb til tennissporten. Efter det første træningsforløb har alle de 20 seniorer meldt sig ind i Dronninglund Tennis.

- Jeg synes, det er skønt at få sig rørt, og det er hyggelige mennesker, man spiller med. Der er en rigtig god stemning i klubben, siger Eva Aagaard, som er et af de nye medlemmer i klubben.

En undersøgelse viser, at hver anden dansker gerne vil begynde igen til en idrætsgren, de tidligere har dyrket. Danmarks Idrætsforbund og DGI har mandag skudt gang i en kampagne, som skal få de selvpensionerede idrætsudøvere tilbage i træningstøjet. 

Dronninglund Tennis viser vejen

I Brønderslev Kommune mener de, at Dronninglund Tennis viser vejen ved at lave målrettede tilbud til 60+-gruppen.

- Vi kan se her i kommunen, at vi har en del borgere over 60 år, og vi synes jo selv, at de har nogle ressourcer, som foreningerne også kan drage nytte af, men modsat har foreningerne måske ikke i alle tilfælde tilbuddene til 60+'erne. Så det vi prøver at arbejde med er, at foreningerne er endnu bedre til at finde nogle tilbud, som er tidssvarende, så målgruppen synes, det er interessant, siger Morten Borregaard Poulsen, projektleder i Brønderslev Kommunes projekt "Bevæg dig for livet - Senior".

18 af de 20 nye medlemmer, Dronninglund Tennis har fået, er kvinder. Derfor er næste mål at få flere mænd til at spille, så kønsfordelingen bliver lidt mere lige.

- Vi vil jo rigtig gerne have, at mændene også kunne komme med, siger Karen Axen.

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Sådan lyder det ambitiøse mål i kampagnen.

Seneste nyt

fra Nordjylland