Thisted-borgmester skal kæmpe for kandidaturet

Efter intern uro i Venstre i Thisted melder Niels Jørgen Pedersen sig nu på banen som udfordrer til den siddende borgmester.

Når Venstre i Thisted senere på året skal finde deres borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017, bliver der tale om et kampvalg. Nuværende borgmester Lene Kjelgaard er altså ikke garanteret genvalg.

Udfordreren er byrådsmedlem Niels Jørgen Pedersen, der mandag har givet tilsagn om at stille op som borgmesterkandidat.

Udfordringen til den siddende borgmester kommer efter at Venstre i Thisted den seneste tid har været præget af intern uro, og flere af Venstres byrådsmedlemmer har udtalt kritik af borgmesteren. På et bestyrelsesmøde den 12. september meddelte fem af Venstres 10 medlemmer i byrådet, at de ikke ønsker at genopstille til det kommende kommunalvalg. Yderligere tre meldte ud, at de gerne ser en anden borgmesterkandidat en Lene Kjelgaard.

Et af de kritiske kommunalbestyrelsesmedlemmer var Henrik Gregersen:

- Vi er nogen, der synes, at det kunne være godt at få en ny på posten, som måske i lidt højere grad vil pleje det at tale sammen, sagde han til TV Midtvest efter bestyrelsesmødet.

Lige siden har Niels Jørgen Pedersen ikke ønsket at udtale sig, men nu bekræfter han over for Venstres Kommuneforening i Thisted, at han gerne stiller op. Ifølge formand Jørgen Christensen har han forretningsudvalgets støtte. 

Der er frist den 10. oktober for opstilling af modkandidater, og så er det op til Venstres 550 medlemmer i Thisted at vælge partiets spidskandidat på en generalforsamling den 24. oktober.


KV17 - Thisted

Casper Steinfath

play Forsker: Surfere valgte Alternativet ind i Thisted

ullavestergaard.jpg

Overblik: Sådan ser det nye byråd ud i Thisted

Thisted_Kommune_ext_1.jpg

Joachim bliver eneste Å-politiker i Nordjylland: "Håber ikke Socialdemokratiet løber fra alt, de har lovet"

Thisted Byråd

liveblog Følg valget i Thisted Kommune LIVE

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland