Thisted: Erhvervslivet i hård kritik af kommune

Thisted kommune har skiftet erhvervs-direktør så mange gange, at man i erhvervslivet nu kritiserer kommunen.

På halvandet år har man i Thisted kommune skiftet Teknik- og Erhvervsdirektør i alt fem gange. Jan Smed, der er formand for Byg Thy, er træt af skiftende direktører i Thisted kommune.

- Personligt synes jeg, at det er uheldigt for Thisted Kommune, for det splitter kommunen, siger Jan Smed til TV MIDTVEST.

Ifølge formanden for Byg Thy, så savner man i erhvervslivet kontinuitet i kommunen. Der er blandt andet forlængede sagsbehandlingstider som en konsekvens af uroen.

- I dag sidder man mere og kører hvert sit løb, og så går der en måned eller to, før man får en besked tilbage om, at man mangler det og det papir. På den måde skal man så til at begynde forfra igen. I min verden mangler vi en direktør, der kan fortælle personalet, at det er et serviceorgan det her, og man derfor skal servicere de kunder og de folk, der er i kommunen, lyder det fra Jan Smed.

Uroen opstår på et dårligt tidspunkt for Thisted Kommune. Kommunen er kåret som landets fjerde dårligste erhvervskommune af Dansk Industri. Og fordi man har haft skiftende direktører i Teknik og Erhverv, har man ikke ligefrem forbedret kommunens erhvervsklima.

- Klimaet er jo nok lidt anstrengt. Jeg tror, man i erhvervslivet i Thisted Kommune oplever en vis afmagt, siger Tage Odgaard, der er formand for Dansk Industri Thy/Mors.

Tage Ordgaard har hørt om mange lokale virksomheder, der ikke vil anbefale andre at etablere virksomhed i Thisted kommune.

- Man mister måske lidt troværdigheden. Virksomhederne tror ikke længere på, at vi kan drive det frem. Vi trænger til at se noget aktion, hvor vi kører den rigtige vej, siger Tage Odgaard.

Byggebranchen i kommunen savner dialog med en fast direktør.

- De ting vi får op at vende, som vi synes skal ændres lidt og gøres lidt bedre kommer aldrig rigtig ud til de ansatte og kommer videre ud og servicerer os. Det bliver bare inde på direktionsgangen. Det er nok ikke lige den måde, vi andre vi vil betegne at skulle drive en virksomhed på, understreger Jan Smed.

Men Thisteds borgmester Lene Kjeldgaar fra Venstre fejer kritikken væk. Hun mener, at kommunen har haft fokus på at forbedre vilkårene for erhvervslivet i kommunen.

- Vi har forsøgt at efterleve de ønsker, som erhvervslivet har haft. Vi har også taget en række politiske initiativer. Vi har vedtaget ny erhvervspolitik og så videre (…) Det er min opfattelse, at vi har en række fagchefer, der står på tæer for at arbejde for en hurtigere, men også bedre sagsbehandling i forhold til vores erhvervsliv og vores borgere, lyder det fra borgmesteren.

Den hårde kritik fra erhvervslivet og en udvalgsformand er dog ikke noget, der får borgmesteren til at tvivle på, hvorvidt hun kan få skabt ro og genoprette samarbejdet i kommunen.

- Jeg synes bestemt, at vi har haft fuld fokus på det både i direktionen, men også politisk, hvor vi har taget mange tiltag for at imødekomme de forslag, som erhvervslivet har haft. Den dialog, der efterspørges, har vi forsøgt, og vi har reageret på de henvendelser, vi har fået, siger Lene Kjelgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland