Thisted FC sælger topscorer

Thisted FC's Mikkel Agger fortsætter karrieren i norske Sarpsborg.

Sæsonens helt store positive overraskelse i fodboldens 1. division, Thisted FC, går sportsligt svækket ind i forårssæsonen.

Klubben har valgt at sælge sin topscorer Mikkel Agger til den norske eliteserieklub Sarpsborg 08. 

- Der har været mange overvejelser, om jeg skulle blive i Danmark eller tage til et andet land. Men nu kunne min kæreste og jeg godt tænke os at få et eventyr ud af det, forklarer han på klubbens hjemmeside.

Bestyrelsesformand Niels Jeppesen peger på, at Mikkel Agger havde kontrakt udløb til sommer, og derfor besluttede klubben sig til sidst for at sælge, da nordmændene gik med til at betale den pris, som thyboerne forlangte.

- Jeg græder med det ene øje og smiler med det andet. Jeg synes, at det er en fantastisk historie, at vi kan sælge til en spiller til en norsk klub, der skal spille europæisk fodbold. Mikkel ville gerne afsted, og så ville vi ikke stå i vejen. Han har været en fantastisk mand for os, og hvem ved. Det kan være, at han kommer tilbage engang, siger Niels Jeppesen til tvmidtvest.dk.

Hvor meget Thisted FC får i overgangssum, ønsker han ikke at oplyse. Men han fortæller, at klubben afviste det første tilbud fra nordmændene.

Nye spillere på vej
25-årige Mikkel Agger, der oprindeligt stammer fra Lemvig, har scoret 11 mål for thyboerne i denne sæson og er dermed den næstmest scorende spiller i 1. division. Han har tidligere optrådt for Esbjerg, Horsens og Vendsyssel.

- Jeg tror og håber på, at den norske liga passer mig godt med fart over feltet og håber, at Sarpsborg, og jeg er et godt match. Jeg glæder mig også til at komme ud at spille Europæisk fodbold i foråret, hvilket er en stor bonus i mit skifte, siger han til klubbens hjemmeside.

Som oprykkere har Thisted FC længere fastholdt, at målet for denne sæson var at overleve i 1. division.

Men forleden ændrede klubben det til, at man nu går efter at slutte i top seks. Spørgsmålet er så, hvad salget af topscoreren kommer til at betyde for den målsætning.

- Det vil da gøre en forskel. Det er klart. Men lad os nu se, hvad der sker den næste måned. Jeg regner med, at der også kommer en eller flere nye spillere til, siger Niels Jeppesen.

Thisted spiller den første kamp i forårssæsonen mod Vejle 2. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland