Thisted: Internt V-oprør mod borgmesteren

Halvdelen af Venstres byrådsgruppe i Thisted vil ikke genopstille, hvis den nuværende borgmester Lene Kjelgaard bliver genvalgt som spidskandidat.

Fem medlemmer af Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen vil ikke være at finde på partiets opstillingsliste til kommunalvalget, hvis partiet igen får den nuværende borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) øverst på stemmesedlen. Det har de meddelt Venstres kommuneforening, oplyser TVMidtVest.

Et af de kritiske kommunalbestyrelsesmedlemmer er Henrik Gregersen:

- Vi er nogen, der synes, at det kunne være godt at få en ny på posten, som måske i lidt højere grad vil pleje det at tale sammen, siger han til TV MIDTVEST.

Fem ønsker ikke at genopstille, hvis Lene skal stå i spidsen, og tre ser helst en anden i spidsen.

Oplysningen om det interne oprør stammer fra et referat fra et bestyrelsesmøde i Kommuneforeningen i Thisted, som blev afholdt den 12. september, og som TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af:

”5 ønsker ikke at genopstille, hvis Lene skal stå i spidsen, og 3 ser helst en anden i spidsen”, står der. Dermed har kritikken bund i otte af de ti Venstre-medlemmer af kommunalbestyrelsen.

- Der har været nogle gange, hvor vi ikke alle sammen synes, at vi har kunnet se os selv i beslutningerne. Derfor synes vi, at det er en god mulighed at få et kampvalg om den borgmesterpost, nu hvor der er kommunalvalg om et år, og vi skal have sat holdet i løbet af oktober, forklarer Henrik Gregersen.

- Lene har jo været der i lang tid, og hun har gjort et stort stykke arbejde for Venstre og Thisted Kommune. Men på et tidspunkt skal der jo komme andre boller på suppen, lyder det fra Viggo Madsen, der formand for Vest Thy Venstre.

Indtil nu er Lene Kjelgaard den eneste, der officielt har meldt sit kandidatur.


Seneste nyt

fra Nordjylland