Thy Nationalpark indviet

I dag blev dørene åbnet til Danmarks første nationalpark - Nationalpark Thy. Statsminister Anders Fogh Rasmussen holdt åbningstalen.

Thy Naitonalpark
Her kan man opleve de store og sammenhængende klitlandskaber, som rummer en natur, som kun findes få andre steder i verden. Nationalparken, som udgør 24.370 ha, strækker sig i et op til 12 km bredt bælte langs vestkysten fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.

Folkefest med brevduer og drager
Statsminister Anders Fogh Rasmussen holdt åbningstalen ved folkefesten, hvor 200 brevduer og 100 drager fløj af sted med det glade budskab.

Logo for Nationalparken
Samtidig blev det nye nationalparklogo præsenteret af miljøminister Troels Lund Poulsen, og der var uropførelser af særligt komponeret musik og lyrik til indvielsen af nationalparken.

- Danmark kommer nu på verdenskortet med sin første nationalpark - Nationalpark Thy. Naturen i Danmark er et samfundsgode, og det er vigtigt, den er tilgængelig og kan give store naturoplevelser til alle. Jeg håber, danskerne vil tage nationalparken til sig og bruge den - i respekt for naturen. Snart vil man også andre steder i landet kunne feste for nationalparkerne. Vi har fire mere på vej i Mols Bjerge, Skjern Å, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland. Det er noget vi alle kan være stolte af, siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Fester hele dagen ved Nors Sø
På markedspladsen i nationalparken ved Nors Sø øst for Klitmøller er der blevet festet hele dagen ved telte og boder med mulighed for at smage på forskellige egnsretter fra Thy.

Fotoudstilling og terrænløb
De besøgende kunne se en foto-udstilling fra området og i nationalparken var det muligt at afprøve en række aktiviteter, som f.eks. hestevognsture, terrænløb og surfsimulator.
I aften fortsætter festen ved kystbyerne, og det er muligt at se nationalparken fra vandsiden med kuttere.


Seneste nyt

fra Nordjylland