Tican om økologisk vækstplan: Vi oplever markedet som mættet

Administrerende direktør for slagteriet Tican i Thy er skeptisk overfor regeringens og DF's økologiske vækstplan. Han mener, at markedet er mættet.

Regeringen og DF vil sætte endnu mere tryk på økologien i Danmark med en økologisk vækstplan.

Men for at det skal blive en succes, kræver det, at forbrugerne i kølediskene blandt andet køber økologisk kød. 

Men administrerende direktør for slagteriet Tican i Thy, Ove Thejls, forventer ikke, at efterspørgslen fortsætter med at stige i samme grad som hidtil. 

- Vi gik ind i økologisk grisekød for cirka halvandet år siden, og der fik vi en del leverandører. Vi slagter cirka en 6-700 grise om ugen. Vi har oplevet, at det har været nok til at mætte markedet, siger han.

Faktisk har det vist sig, at virksomheden er begyndt at eksportere til Tyskland, fordi efterspørgslen ikke har været stor nok i Danmark.

- Vi oplever faktisk, at vi er nødt til at eksportere vores økologiske grisekød. For efterspørgslen ude i kølediskene er ikke stor nok til, at vi kan afsætte det til attraktive priser, siger han. 

Langsom udvikling skyldes høje råvarepriser

Ove Thejls ser dog stadig, at der er en positiv udvikling i forhold til at købe økologiske produkter. Men det går noget langsommere end tidligere. 

- Det er, fordi råvaren er så meget dyrere end almindelig dansk grisekød. Når prisen er tre gange så høj, så udvikler markedet sig altså noget langsommere, end det ellers ville gøre, forklarer han. 

Hvis den økologiske vækstplan skal blive en succes ifølge ham, så håber han på, at der bliver investeret i at nedbringe produktionsomkostningerne.

- Hvis pengene kan bruges til, at man får reduceret produktionsomkostningerne for kødprodukter, så er det ganske fint. For det vil være med til at understøtte markedet derude, siger han. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland