Tican tillidsmand er overrasket over varslede fyringer

Medarbejdernes tillidsmand på Tican-slagteriet i Thisted er meget overrasket over de varslede fyringer.

Tirsdag meldte slagterikoncernen Tican ud, at de planlægger at flytte dele af deres skinke- og baconproduktion til henholdsvis Tyskland og England.

Flytningen sker i samråd med Ticans nye tyske ejere Tönnies. Den skyldes, at slagteriet har problemer med at producere sine produkter til konkurrencedygtige priser i Danmark.

Flytningen betyder samtidig, at 55 medarbejdere i skinkeudbeningen i Thisted nu står til at blive fyret. Noget der kommer som et chok for medarbejdernes tillidsmand, skriver TV MIDTVEST.

- Jeg er dybt overrasket over, at vi ikke har hørt noget før. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde været underrettet lidt før. Det kunne have gjort, at vi ikke havde ansat folk her inden for den sidste tid. Det er lidt træls at stå i en situation, hvor vi har forholdsvis nyansatte og samtidig få at vide, at der formentlig skal afskediges folk, siger Peter Uno Andersen, fællestillidsmand hos Tican.

Udover medarbejderne i Thisted står 25 medarbejdere i baconproduktionen i Ansager ligeledes til at miste arbejdet, når deres arbejdsplads flyttes til England. Skinkeudbeningen i Thisted skal i første omgang flyttes til Tyskland per 1. oktober. Udsigten til fyringer er kommet bag på alle 55 medarbejdere fortæller Peter Uno Andersen.

- I første omgang får man et chok. Jeg havde ikke set den her komme, og jeg kan ikke helt forstå, at vi ikke kan tjene penge på skinkerne. Men vi ved, at Tönnies har meldt ud, at de vil investere og udvikle vores virksomhed, og de planer, som vi har hørt lidt om, vidner også lidt om, at det er det, de vil. Men det er bare ærgerligt, at vores gode skinkeafdeling skal stå for skud nu her på grund af den konkurrence, som vi er udsat for, siger han.

Udflytningen er endnu ikke officielt vedtaget, da virksomheden ifølge reglerne først skal varsle en så stor fyringsrunde over for medarbejderne.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland