Frikendt af Ankestyrelsen: Tidligere borgmester Knud Kristensen var ikke inhabil

Knud Kristensen er lettet over, alle anklager er frafaldet. Hos baglandet i Konservative undrer man sig over, afgørelsen først nu er blevet offentligt kendt.

Frikendt.

Sådan lyder konklusionen på Ankestyrelsens gennemgang af anklagerne mod den tidligere borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (Konservative).

Frikendelsen kommer næsten præcis ét år efter, Knud Kristensten valgte at trække sig fra politik på grund af de mange beskyldninger om inhabilitet mod ham.

Den tidligere borgmester var blevet beskyldt for at være inhabil i en sag omkring et nedlagt hotel, der skulle omdannes til ungdomsboliger. En grund, han - ifølge anklagerne - selv ejede, men som Knud Kristensen forsikrede om, allerede var blevet solgt fra.

quote Jeg er glad for, det nu bliver offentliggjort, at jeg ikke har gjort noget forkert.  Nu kan folk se, at jeg blev beskyldt for noget, der ikke er foregået, og det er en stor lettelse.

Knud Kristensen, tidl. borgmester, Vesthimmerlands Kommune

Nu slår Ankestyrelsen fast, at Knud Kristensen ikke har handlet forkert i sagen.

"Ankestyrelsen har efter en gennemgang af din henvendelse og de indsendte bilag besluttet ikke at rejse en tilsynssag , da vi ikke på det foreliggende grundlag finder anledning til at antage, at der foreligger en ulovlig praksis eller forkert forståelse af offentligretlig lovgivning i kommunen, som Ankestyrelsen er forpligtet til at gribe ind overfor.

Vi rejser derfor ikke en tilsynssag."

Knud Kristensen er lettet over, at sandheden nu endelig kommer frem i lyset.

- Jeg er glad for, det nu bliver offentliggjort, at jeg ikke har gjort noget forkert.  Nu kan folk se, at jeg blev beskyldt for noget, der ikke er foregået, og det er en stor lettelse, siger han og peger på, at forløbet har været hårdt.

- Sådan nogle beskyldninger er modbydelige, og de har fyldt rigtigt meget. Det har været belastende fysisk og psykisk, og det har sat sine alvorlige spor hos mig, siger Knud Kristensen til TV2 Nord.

Konservative: Det er en sejr for os

Også i baglandet hos Konservative er man glad for Ankestyrelsens afgørelse.

- En total frifindelse er ikke en overraskelse for os, men en sejr for de Konservative medarbejdere i Vesthimmerlands Kommune - og ikke mindst for Knud Kristensen og hans familie. Og frifindelsen taler jo glimrende for sig selv for det, Knud Kristensen og gruppen har været igennem, siger Henrik Dalgaard.

Nuværende borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, er også glad for udfaldet.

- Det er da dejligt, at der nu er sat et punktum i sagen, men vi havde heller ikke forventet andet. Vesthimmerland kommune er tilfreds med, at der ikke er foregået noget forkert, siger borgmester Per Bach Laursen.

quote Det er da dejligt, at der nu er sat et punktum i sagen, men vi havde heller ikke forventet andet.

Per bach Laursen, Borgmester, Vesthimmerlands Kommune

Undrer sig over tavshed

I forbindelse med Ankestyrelsens frifindelse af Knud Kristensen, har den Konservative Byrådsgruppe og bestyrelse i Vesthimmerlands Kommune tirsdag 22. januar udsendt en pressemedelelse.

Heri undrer man sig over, at byrådet i kommunen ikke har været tidligere fremme med nyheden om afgørelsen.

- Den 12. oktober 2018 modtog Vesthimmerlands Kommune kopi af Ankestyrelsens svar til Annette Vahlgreen til orientering, og Byrådet blev orienteret få dage efter. Der har været forbløffende tavshed om Ankestyrelsens afgørelse lige siden, både i Pressen og i Byrådet. Det kan naturligvis godt undre, når man tænker på den store opmærksomhed, som sagen fik mange steder, da anklagerne mod Knud Kristensen og Vesthimmerlands Kommune blev fremsat, står der i pressemeddelelsen.

Byrådsgruppen går derfor nu selv ud med pressemeddelelsen.

KNUD KRISTENSENS 32 ÅR I POLITIK

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune 2010-2018
Borgmester i Aars Kommune: 2002 – 2006
Viceborgmester i Aars Kommune: 1998-2002
Medlem af Aars Byråd: 1986-2006
Medlem af Folketinget: 2007-2010
Medlem af Nordjyllands Amt: 1998-2006

- På baggrund af den store offentlige bevågenhed, som sagen fik, da anklagerne blev fremsat, mener vi i den konservative gruppe i Byrådet, at Ankestyrelsens konklusion bør være kendt bredt i kommunen, og ikke kun af Byrådets medlemmer.

Den Konservative Byrådsgruppe slutter pressemeddelelsen af med følgende kommentar:

- Operationen lykkedes, men hvordan har patienten det????

Knud Kristensen selv er ærgerlig over, at han måtte forlade sin 32 år lange karriere i politik med beskyldninger om inhabilitet. Efter han er blevet frikendt, er spørgsmålet nu, om han vil tilbage i politik.

- Jeg har stor lyst til at gå ind i politik igen, men lige nu ar jeg ikke plads til at tænke på det. Jeg har fået godt gang i min forretning, Hornum Murer- og Entreprenørforretning, slutter Knud Kristensen (Konservative).

Herunder kan du se Ankestyrelsens fulde afgørelse i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland