Tidligere dømt for drabsforsøg: Nu skal han i fængsel igen

Rami Baha Amami får 40 dage i fængsel for at have forsøgt at køre en p-vagt ned.

Det bliver en kort fornøjelse i friheden for den 37-årige Rami Baha Almami, som kort efter sin løsladelse for drabsforsøg, skal ind og sidde igen. Det afgjorde Retten i Aalborg tirsdag. 

Rami Baha Almami var i anledning af en parkeringsafgift den 13. januar i år på Søndergade i Aalborg tiltalt for at have overfaldet en parkeringsvagt, ved at forsøge at påkøre ham med sin bil, så parkeringsvagten måtte undvige.

- Parkeringsvagten afviste, at min klient havde forsøgt at påkøre ham, og derfor lykkedes det mig at få min klient delvist frifundet, siger forsvarsadvokat Tage Kragbak.

Det betyder, at den 37-årige palæstinenser er frifundet for vold efter straffeloven og i stedet dømt for trusler mod embedsmand i funktion. Dermed slipper Rami Baha Amami med 40 dages fængsel og frakendelse af sit kørekort i et halvt år.

Anklager gik efter fængselsstraf på 2 år og 40 dage

Det kunne have endt med en noget længere fængslestraf for palæstinenseren, da han har to års reststraf fra drabsforsøgsdom hængende over hovedet. 

Anklageren Ingrid Munch Hansen gik derfor efter, at den toårige reststraf skulle udløses, men da to ud af tre dommere stemte imod, bliver reststraffen ikke udløst.

Udover 40 dage i fængsel og frakendelse af sit kørekort i et halvt år har Rami Baha Amami fået en betinget udvisning. Det vil sige, at den statsløse palæstinenser bliver udvist fra Danmark til Syrien, hvis han begår kriminalitet indenfor en periode på to år efter sin løsladelse.

Rami Baha Amami og forsvarsadvokat Tage Kragbak har 14-dages betænkningstid til, hvorvidt de vil anke dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland