Tidligere FF Skagen-direktør tiltalt for milliardfusk

Tidligere FF Skagen-direktør står tiltalt i sag om svindel med fiskeolie og biodiesel.

Siden juli 2013 er en spektakulær sag om fusk med fiskeolie blevet efterforsket af Østjyllands Politi, og nu nærmer den sig en afslutning.

Det er den tidligere FF Skagen-direktør Morten Broberg, der står tiltalt for bedrageri sammen med selskabet OS Trading ApS.

Bedrageriet er ifølge anklageskriftet sket mellem maj 2010 og juli 2013 hvor svindlen blev opdaget og Morten Broberg med øjeblikkelig virkning blev fyret.

Morten Brobergs forbrydelse består ifølge anklageskriftet i at han som direktør for FF Skagen sørgede for at 172.494 tons fiskeolie til fisk blev produceret og solgt uden at det blev oplyst kunderne, at der var blandet godt 4465 tons biodiesel i olien. Den enorme mængde olie blev solgt for næsten halvanden milliard kroner og FF Skagen tjente ved at sælge olien en "uberettiget merfortjeneste" på 6,8 millioner kroner.

Ifølge anklageskriftet var FF Skagen i 2013, da svindlen blev opdaget og Morten Broberg blev fyret og politianmeldt, klar til at sælge yderligere en stor mængde fiskeolie, der var iblandet 1468 tons biodiesel. Et salg af denne olie ville indbringe FF Skagen godt 2,2 millioner kroner i uberettiget fortjeneste, men svindlen blev opdaget og olien blev aldrig solgt.

Udover Morten Broberg er firmaet OS Trading, der havde hjemme i Randers, tiltalt i sagen for at have solgt de store mængder biodiesel til FF Skagen.

Tirsdag skal forsvarer og anklager procedere i sagen inden domsmandsretten skal votere og fælde som i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland