Tidligere lærer vandrer Jylland rundt

Tidligere har den 68-årige pensionerede folkeskolelærer, vendelboen Holger Andersen, cyklet til Gibraltar og tværs over USA for samle penge ind til velgørende formål. Nu går han Jylland rundt.

Foreløbig har Holger Andersen lagt de første 500 af en 1.200 km lang gåtur bag sig, da TV2 Nord møder ham ved Flamsted i Himmerland. Rundt i hele Jylland og på Fyn samler han ind til fattige børn i Filippinerne.

- Jeg tigger aldrig, og plager heller ikke folk om at give noget. Men spørger de, så siger jeg, at de kan give 10 øre pr. kilometer eller et fast beløb, siger Holger Andersen

Foreløbig har Holger Andersen indsamlet 13.000 kroner til børnene i Filippinerne.

- Jeg vil selv dele det indsamlede beløb ud, men der er ingen der får pengene i hænderne. Det går bare galt. Halvdelen skal gå til et madprogram, hvor kommunerne i Filippinerne samler de fattige. Den anden halvdel skal gå til børn, der ikke har råd til at komme i skole, siger Holger Andersen.

Jeg tigger aldrig, og plager heller ikke folk om at give noget

Holger Andersen har allerede gået gennem Thisted, Aabybro, Hjørring og Frederikshavn. Nu er han på vej gennem Himmerland, hvor han er nemmest at få øje på ude på vejene i morgen- og formiddagstimerne.

Når gåturen er overstået, har Holger Andersen planer om at køre på el-cykel til Nordkap. For at samle ind til et nyt velgørende formål.


Seneste nyt

fra Nordjylland