Til debat i dag : DF ønsker peberspray lovliggjort

Mange nordjyder føler sig utrygge i nattelivet. DF ønsker pebersprayen lovliggjort, og det skal i dag diskuteres i Folketingssalen.

Flere nordjyske kvinder ville ønske, de lovligt kunne bære en peberspray til selvforsvar. Men med den nuværende lovgivning er det kun politiet, der må bruge peberspray. Det vil Dansk Folkeparti lave om på.

Står det til dem, skal sprayen fremover kunne købes i supermarkeder og på tankstationer. Folketinget skal i dag diskutere Dansk Folkepartis beslutningsforslag om lovliggørelse af den lille dåse med den hidsige spray.

TV2 Nord har tidligere fortalt, at flere nordjyske kvinder i stedet for den ulovlige spray helgarderer sig med alternativer som hårlak, deodorant og rustløsner. Det koster nemlig op mod 3000 kroner i bøde, hvis man bliver tager i at bære en peberspray på gaden.

Men der er også dem, der trodser loven. På TV2 Nords  facebookside skrev flere åbent, at de går med peberspray, selvom det er ulovligt.

- Jeg går altid med peberspray enten i lommen eller tasken, da jeg selv er blevet overfaldet to gange, skriver Sofie Helmer Nielsen.

- Det skider jeg på.. man kan bestille peberspray på tyske sider.. Har selv to stk i tilfælde af indbrud overfald osv.. Køb køb køb, skriver Kristian Jensen.

- Synes det er helt ok. Har altid en peberspray i lommen når jeg er ude alene, skriver Ditte Mørch Wærens.

I DF's beslutningsforslag står blandt andet:

- En peberspray vil give borgere, der færdes alene ude om natten, eksempelvis unge kvinder, en øget tryghed med bedre livskvalitet til følge. Frygten for vold, voldtægt, overfald, hjemmerøveri m.v. er til stede i mange borgeres bevidsthed, og en peberspray kan være det selvforsvarsvåben, der giver tryghed, og som giver borgerne en chance for at afværge en forbrydelse, hvis en gerningsperson alligevel forsøger at angribe og intimidere ens privatsfære.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland