Tilflyttere foretrækker Jammerbugt Kommune

En ny analyse fra siden Boligdeal.dk viser, at Jammerbugt Kommune er den kommune i Nordjylland, flest gerne vil flytte til.

Måske ville det oplagte bud have været Aalborg Kommune og landsdelens absolut største by. Men når folk med flytteplaner går i gang med at søge efter bolig i Nordjylland, leder de fleste faktisk i Jammerbugt Kommune. Det viser en ny analyse fra boligsiden Boligdeal.dk.

Analysen bygger på knap 160.000 boligsøgerannoncer og -agenter, som boligsøgere har oprettet fra oktober 2015 til oktober 2016. Og her bliver både Aalborg og Brønderslev kommuner overgået af Jammerbugt. Noget, der glæder borgmester Mogens Gade.

- Analysens resultat supplerer den positive stigning i indbyggerantallet, vi har oplevet de seneste tre år. Jeg er begejstret for, at Jammerbugt ligger i toppen over fortrukne kommuner i Nordjylland. Og vi har meget at byde på. Vi har en helt unik natur, en god infrastruktur og et unikt sammenhold i vores landdistrikter med fokus på udvikling og foreningslivet. Vi har en mangfoldig decentral kommune, hvor engagerede borgere og lokalsamfund sammen gør forskellen – som tilflytter bliver man hurtig en del af fællesskabet, fortæller borgmester Mogens Gade.

På landsplan er det ikke overraskende København, de fleste søger mod. Faktisk er Sjælland samlet mest populært, mens Jylland må se sig slået af Fyn. Og ser man på bunden af tabellen er det da også kun jyske kommuner, der dukker op.

Her figurerer Hjørring, Læsø, Vesthimmerlands, Morsø og Thisted kommuner sammen med blandt andre Tønder, Sønderborg, Billund, Ærø og Ringkøbing-Skjern.

Læs hele analysen her.

De nordjyske kommuner placerer sig sådan her ud af Danmarks i alt 98:

Jammerbugt Kommune - 41
Aalborg Kommune - 45
Brønderslev Kommune - 60
Rebild Kommune - 66
Mariagerfjord Kommune - 67
Frederikshavn Kommune - 82
Hjørring Kommune - 84
Læsø Kommune - 85
Vesthimmerlands Kommune - 93
Morsø Kommune - 95
Thisted Kommune - 97

 


Seneste nyt

fra Nordjylland