Tilmeldinger strømmer ind: Mange vil være med i "Historiedetektiverne"

Allerede nu har flere klasser vist interesse for at deltage i formidlingsprojektet "Historiedetektiverne".

For nogle vil det måske lyde lidt støvet at skulle beskæftige sig endnu mere med vikingetid og bronzealder og middelalder, end skoleskemaet i forvejen lægger op til.

Men for rigtig mange historie-nysgerrige klasser er det alt andet end støvet - og derfor har mange klasser allerede meldt sig til TV2 Nords formidlingsprojekt "Historiedektiverne". Her skal man i samarbejde med et af 12 museer i Nordjylland dyste om at lave de bedste kortfilm om historiske begivenheder i Nordjylland.

 

En af de klasser, der har meldt sig til i håbet om at komme med i konkurrencen, er 8.SK på Fjerritslev Skole.

- Jeg tror, man vil lære mere af det, at man kommer ud. Og jeg tror også, det vil være nemmere at holde koncentrationen og faktisk få noget ud af det, siger Emma Kirch Nielsen fra 8.SK.

Blodige historier

Og der er rigeligt at gå på opdagelse i, hvis man spørger museumsunderviser Kim Callesen på Vesthimmerlands Museum. 

- Vi har jo blandt andet Gundestrup-karret, som ifølge romerne blev brugt af cimbrerne som en form for ofringskar, hvor folk blev... ja, ofret. Hvor man skar halsen over på dem, siger Kim Callesen, der håber, at projektet kan være med til at vække elevernes interesse for historierne bag genstandene.

- Jeg håber da, at det vil åbne børnenes øjne for selv at tage på museum, siger han.

Undervises af journalister

Som del af projektet vil de deltagende klasser og elever ikke bare blive klogere på historie - de vil også blive undervist i at formidle historierne på film af journalister fra TV2 nord.

- Vi skal undervise de unge mennesker i forskellige journalistiske genrer, i forskellige måder at filme på, og forskellige måder at redigere indslagene på, siger Robert Bedsted, journalist på TV2 Nord.

Der er stadig mulighed for at komme med i puljen til at deltage i konkurrencen - læs mere lige her

Der er fuld fart på tilmeldingen til projektet Historiedetektiverne, hvor nordjyske skolelever sammen med 12 museer og TV2 Nord skal dyste om at lave de bedste historiefortællinger.

Seneste nyt

fra Nordjylland