Tiltalt i drabssag: - Jeg har ikke slået på nogen

En 58-årig mand tiltalt for et knivdrab i Frederikshavn i august 2017 nægter at have slået eller stukket den dræbte 49-årige mand.

Et menneske kan være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Og det er den forklaring, en 58-årig drabstiltalt netop har fremlagt ved Retten i Hjørring, hvor han er tiltalt for at have dræbt en 49-årig mand på Lindegårdsvej i august sidste år.

- Jeg har ikke slået på nogen, og jeg ved ikke noget om nogen knive, lyder det fra den 58-årige.

Den tiltalte har forklaret, at han boede i nummer 47, da han den 20. august blev involveret i nogle parforholdsproblemer, hans veninde på den anden side af gaden havde med den nu afdøde 49-årige mand. Derfor lod han hende opholde sig i sin lejlighed, hvor han var ved at lave aftensmad ved 21-tiden den søndag aften til hende sig selv og den anden tiltalte i sagen, en 41-årig mand, da døren til lejligheden blev sparket op.

- Jeg stod i køkkenet, da han pludselig står i køkkenet og slår mig og skubber ned på gulvet. Jeg nåede at se hans øjne, og de var helt vilde, fortæller den tiltalte.

Forskellige historier

Han forklarer videre, at han efter meget tumult i lejligheden endelig får den 49-årige mand ud. Herefter er han pludselig alene i lejligheden.

Hverken veninden eller den anden tiltalte er at se, og efter par minutter løber han ned på gaden for at se, hvor de er blevet af, og om der er sket noget med dem.

I løbet af den timelange afhørelse ved Retten i Hjørring kommer den 58-årige med en meget detaljeret forklaring foran både de tre domsmænd og de otte nævninge, der har til opgave at afgøre skyldsspørgsmålet i sagen.

Men på afgørende punkter afviger hans historie fra de første forklaringer, han gav til politiet og ved grundlovsforhøret den 21. august sidste år. Tidligere har han nægtet, at han forlod sin lejlighed efter slagsmålet deroppe, men siden har han indrømmet at være løbet ud på gaden og ind i opgangen i nummer 45.

- Jeg kan høre snak og råb derfra, men jeg har svært ved at vurdere, hvor det kommer fra, fordi det runger sådan i opgangen. Så jeg går op på anden sal, men derfra kan jeg se ned igennem etagerne ved gelænderet, at det kommer fra kælderen, siger den 58-årige mand.

Var skæv på piller

I kælderen opholder sig både den 41-årige og den 49-årige mand, og han kan se, at de er oppe at slås. 

- Da jeg kommer derned, står jeg med det ene ben på trappen og det andet på gulvet, og jeg holder ved gelænderet. Så hører jeg den ene sige "Nej, ikke kniven", fortæller den tiltalte.

Herefter forlader både han og den 41-årige anden tiltalte kælderen. Den 58-årige kaster kun et kort blik på den 49-årige, og han har i retten svært ved at huske, om han ligger ned eller står op. Fra sin lejlighed får han kontaktet politiet, men inden patruljen når frem, er hans 41-årige kammerat stukket af.

Hvordan han har fået blodstænk på sine strømper, og hvordan blodet fra den afdøde er havnet på en blå køkkenkniv og siden blevet vasket af igen, har den 58-årige mand ingen forklaring på. 

Til gengæld forklarer han, at hans skiftende forklaringer skyldes, at han tog nogle piller umiddelbart efter sin anholdelse, og at han derfor ikke var sig selv under grundlovsforhøret.

- Jeg ved godt, at jeg har sagt noget rigtig volapyk. Jeg må have været skæv eller påvirket af de piller, da jeg blev afhørt. Jeg var ikke mig selv, siger den 58-årige fra vidneskranken.


Seneste nyt

fra Nordjylland