Ingen gågade i Aars

I Vesthimmerlands hovedby fryder man sig over, at handelsgaden aldrig blev til en gågade, mens flere andre nordjyske byer døjer med tomme gågader.

I Aars gyser handelsstandsforeningens formand, Karina Højbjerg, ved tanken om at omdanne byens lange handelsgade til gågade.

- Vi vil helt klart miste omsætning, hvis den bliver til en gågade. Her vil blive mere tomt. Det vil være skrækkeligt, siger hun.

TV2 Nord har de seneste dage fortalt om nordjyske gågader, der er endt som spøgelsesgader, og som i nogle tilfælde har fået politikerne til at genåbne for biltrafik.

- Gågader var nærmest en trend på et tidspunkt. Heldigvis var vi så kloge at beslutte, at det skulle der ikke være, siger handelsstandsforeningens formand.

Men også politikerne i Vesthimmerland har flere gange været fristet af tanken om en lang gågade.

- Det spørgsmål har vi diskuteret rigtig mange gange – også om det skulle være en løsning med delvis gågade eller med ensretning, siger Knud Kristensen (Kons.), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Det endte med en kombination med brede fortove med plads til udstilling og gangarealer og biler, der kun må køre 30 kilometer i timen

- Vi har plads til begge dele, og det viste sig at være den rigtige løsning. Jeg glæder mig over, at den gamle Aars Kommune var så fremsynet, siger borgmesteren.

Det er den tilladte bilkørsel, der giver liv i gaden, mener Handelsstandsforeningens formand.

- Vores butikker er fyldt op, og folk kommer langvejs fra for at handle hos os. Det gør de blandt andet, fordi de kan køre gennem gaden og se butikkerne, siger Karina Højbjerg.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland