Tjenestehunde indtager Fårup Sommerland: Træner i forlystelserne

Tjenestehunde fra Flyvevåbnet, Forsvaret og Politiet var onsdag eftermiddag til såkaldt miljøtræning blandt håndværkere og forlystelser i Fårup Sommerland.

En tjenestehund skal kunne klare lidt af hvert, hvis den skal søge efter et objekt eller indhente en bandit på flugt. Så nytter det ikke noget, at hunden bliver bange, hvis hund og fører støder på en forhindring. 

Og forhindringer fik flere tjenestehunde i den grad trænet i Fårup Sommerland onsdag. 

Her trænede 16 tjenestehunde og deres hundefører fra Forsvaret, Politet og Flyvevåbnet i såkaldt miljøtræning, hvor de træner at komme forbi diverse udfordringer. 

quote Vi er i Fårup i dag for at give hundene en god oplevelse og kaste dem ud i nogle ting, som vi måske ikke kan i vores dagligdag.

Torben Iversen, hundefører

- Vi er i Fårup i dag for at give hundene en god oplevelse og kaste dem ud i nogle ting, som vi måske ikke kan i vores dagligdag, fortæller Torben Iversen, der til dagligt er hundefører i Forsvaret og har arrangeret træningsdagen. 

Blandt de deltagende var hundefører Tim Gram. Sammen med sin syv måneder gamle hund Odin kastede han sig ud i forhindringerne på forhindringsbanen Skattejagten, og de var også i gennem "hulumhej-huset" Rævehulen. Simpelthen for at se, hvordan Odin reagerede på udfordringerne. 

- Det er jo en masse ting, han ikke er vant til at prøve, så der bliver fyldt op i beholderen af gode oplevelser og også lidt farlige oplevelser. Det skal jo gerne munde ud i, at der ikke er noget, der kan ryste ham, når han engang bliver en stor, farlig tjenestehund, fortæller Tim Gram. 

Det er fjerde år Fårup Sommerland åbner deres døre for træning af tjenestehunde. 

16 hunde fra Forsvaret, Flyvevåbnet og Politi trænede onsdag i forhindringsbanen i Fårup Sommerland

 


Seneste nyt

fra Nordjylland