Tørken piller pynten af juletræerne

Den langvarige tørke rammer nu også juletræerne. De små træer går ud, og de store smider nålene.

Poul Erik Christensen hiver et af sine små juletræer op af jorden på sin mark.

- Sådan én som den her. Den bliver aldrig til et juletræ. Alt det grønne er gået af den, nålene faldet af den og rødderne er helt tørre, siger juletræsproducent Poul Erik Christensen fra Frederikshavn.

Foreningen Danske Juletræer skønner, at de danske producenter af juletræer står til at miste mellem 10 og 12 millioner kroner på tørken. Poul Erik Christensen regner med, at han skal genplante omkring 3.000 juletræer.

- En 3.000 træer der skal plantes om. Det koster nok en 20.000 kroner i materialer, og så skal vi selv gå og plante dem, siger juletræsproducent Poul Erik Christensen.

Selv om tørken er hård forventer branchen, at der vil være juletræer nok til jul.

- Vi har været inde i en periode med et større udbud af træer, så jeg vil sige, jeg ikke tror der er risiko for, at man ikke kan få et juletræ til jul. Det tror jeg ikke, at man behøver at være bange for. Til gengæld kan det godt være, at man skal lede lidt længe efter et der er godt, siger direktør i Danske Juletræer, Claus Jerram Christensen.

Poul Erik Christensen er dog knap så optimistisk. 

- Hvis tørken fortsætter, så er der ikke træer nok. Ikke efter min mening, siger juletræsproducent Poul Erik Christensen. 

De små går ud, de store er begyndt at smide nålene, og det kan betyde mangel på juletræer til jul.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland