Torsten Gejl vil sende Total hjem til Frankrig

Alternativet får ni mandater i det nye folketing. En af dem er Torsten Gejl, der vil kæmpe for at stoppe skifergasboringerne.

Klassens nye dreng Alternativet kommer ind i det nye Folketing med ni mandater. I Nordjyllands storkreds har partiet fået valgt Torsten Gejl, der var med til at starte partiet og som nu skal skifte de politiske debatter, han har deltaget i ved middagsselskaber ud med debatter i Folketingssalen.

- Nordjylland har været med til at skrive den her historie ved at sende mig til Christiansborg. Det synes jeg er fantastisk, siger Torsten Gejl.

Nu hvor partiet får politisk indflydelse i oppositionen skal Alternativets værdier omsættes til politiske mærkesager og for Torsten Gejl er der en nordjysk sag, han vil følge op på.

- Jeg vil følge op på skifergasproblematikken. Det glæder mig meget at komme helt tæt på mellemregningerne nu, for jeg har dannet mig et rigtig godt netværk med protestbevægelsen og de andre partier, der er imod, så det bliver godt at komme helt tæt på.

Men er løbet ikke kørt?

 

 

- Det er på ingen måde kørt. Der er sager, om der var gennemsigtighed nok i beslutningsprocessen og der er sager om miljø og det radioaktive boremudder. Der er masser af sager og jeg er sikker på, der kommer flere endnu.

Og hvad forestiller du dig, det får af konsekvenser?

 

 

- At vi får det stoppet. At vi får sendt Total hjem. Hvis de gider tage til Frankrig, for der må de heller ikke bore, men det må ikke koste det, det koster, for den danske natur har ingen pris, siger Torsten Gejl, der ligesom mange andre af de nordjyske folketingskandidater er samlet hos P4 Nordjylland i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland