Tour-vinder vender tilbage til Rebild

Carlos Sastre deltager igen i år i Cykelstafetten Spar Nord og Carlos Sastre Classic, der afholdes den 2. september i Rebild.

For andet år i træk afholdes Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten Spar Nord i Rebild. Og igen i år stiller den tidligere vinder af Tour de France Carlos Sastre til start, når der skal køres cykelløb på bakkerne i Rebild.

Begge løb skal cykles søndag den 2. september, og her har alle de deltagende mulighed for at møde den lille spanier, som i år kan fejre, at det er ti år siden, han stod øverst på podiet i Paris.

Cykelstafetten køres i hold a tre personer på en 16 kilometer lang strækning, mens der er lidt længere distancer til Carlos Sastre Classic. Her kan deltagerne vælge, om de vil give sig i kast med en 65 kilometer på landevejen eller hele 130 kilometer rundt i Rebild Bakker.

quote At blive kåret til Årets Cykelevent efter debut-udgaven er det største skulderklap man kan forestille sig

Ole Egeblad, Arrangør

Foruden fornemt besøg af en tidligere Tour-vinder, så er borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin (R), også at finde på deltagerlisten.

- Det er stort for Rebild, at Tour de France vinderen Carlos Sastre kommer forbi igen i år. Og det er lige så stort, at Cykelstafetten og Carlos Sastre Classic fik titlen som årets Cykelevent 2017. Jeg ser meget frem til, at deltage igen og håber på rigtigt mange deltagere i denne event, hvor alle kan være med, siger Leon Sebbelin.

Prisvindende arrangement

Og som borgmesteren siger, så har cykelløbene allerede tiltrukket sig en del positiv opmærksom. Efter debuten sidste år blev arrangementet kåret til Årets Cykelevent 2017 ved Danish Bike Award. Og det er en hæder, som arrangør, Ole Egeblad, er rigtig glad for.

- At blive kåret til Årets Cykelevent efter debut-udgaven er det største skulderklap man kan forestille sig. Sammen med vores uvurderlige partnere gennemførte vi årets bedste og sikreste cykelevent, siger Ole Egeblad. 

Og det med sikkerheden er noget, som arrangørerne tager meget alvorligt. For i den seneste tid har der været flere uheld ved danske motionscykelløb. Derfor vil der være ekstra fokus på, at hverken cykelstafetten eller Carlos Sastre Classic bliver endnu et kapitel i den fortælling.

Der er til lejligheden indkaldt MC Marshalls til at guide cyklisterne rundt. Derudover er der uddannede trafik-officials på alle kritiske steder på ruten. Dermed vil cyklisterne have førsteretten på vejene og al trafik vil blive reguleret, for at undgå held.

Hvis man har lyst til at deltage i arrangementet, så er det stadig muligt at tilmelde sig. Tilmeldingsfristen er den 19. august.

Fakta om Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten Spar Nord

  • Deltagerne kan vælge mellem stafetten eller almindeligt motionscykelløb
  • Stafetten køres i hold a tre personer (M/K/Mix) og afvikles over fire timer
  • Til Carlos Sastre Classic kan man vælge mellem 65 kilometer eller 130 kilometer
  • Alle biler bliver holdt tilbage - Deltagerne har førsteretten til vejene
  • Bespisning og drikke er inkluderet i startgebyret
  • Vinderen af Tour de France 2008, Carlos Sastre, deltager
  • Tilmeldingsfrist er den 19. august

Seneste nyt

fra Nordjylland