Træt af myg? To stik skræmmer blodsugerne væk

Behandling hos en akupunktør kan gøre en verden til forskel, hvis man er plaget af myggestik hver sommer. For Conny Christensen har det haft stor betydning for hendes liv.

Langt de fleste af os glæder os til sommeren - til masser af solskin og lange dage og aftener under åben himmel. Men for andre er sommere forbundet med noget helt andet og langt mere irriterende - og smertefuldt.

Myggestik.

quote Det var simpelthen et mareridt, når sommeren begyndte. Jeg kunne aldrig sidde på en terrasse eller færdes i skoven.

Conny Christensen

Conny Christensen har det meste af sit liv frygtet sommeren, fordi den betød, at hun hver dag kunne få op til 50 myggestik, hvis hun bevægede sig udenfor.

- Det var simpelthen et mareridt, når sommeren begyndte. Jeg kunne aldrig sidde på en terrasse eller færdes i skoven, siger hun i TV2 Nords livsstilsprogram Nordliv.

- Jeg havde myggestik over det hele. Hvis man så mine arme og ben, var de meget arrede, tilføjer hun.

Gammel teknik skræmmer myg væk

Derfor opsøgte hun for 17 år siden alternativ behandling for at slippe for de mange, kløende myggestik. Løsningen blev en anden form for stik i huden, nemlig akupunktur. Hun kom i behandling hos Per Andersen fra Aalborg, som med to strategisk placerede nåle gør en stor forskel for Conny Christensen og et stigende antal andre nordjyder.

Per Andersen har fundet en gammel teknik, som afskrækker insekter.

- Kineserne havde nogle punkter, de kunne bruge til behandling af insekt- og slangebid, hvis man var blevet stukket. Men jeg har fundet en speciel teknik, der gør, at man kan bruge det forebyggende, siger akupunktør Per Andersen.

Patienter i alle aldre

Og de to nåle har ikke bare virket - de har fået afgørende betydning for Conny Christensens liv.

- Det er det bedste, der er sket i mit liv. Det må jeg godt nok sige. Førhen var jeg simpelthen så plaget, at jeg måtte til lægen for at få salve og indsprøjtninger for allergi, fordi jeg svulmede op, så det var forfærdeligt, fortæller Conny Christensen. 

- Det betyder alt for mig. Før var det så stor en plage, at jeg ikke kunne være social, tiløjer hun.

Hos Per Andersen er patienterne, der vil sikre sig mod myg, i alle aldre, og der kommer mange af dem.

- Behandlingen virker. Jeg har nogle, der må komme og få to eller tre behandlinger, inden det virker ordentligt. Men så virker det også for dem, siger Per Andersen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland