Tre mænd dømt skyldige: 12 års fængsel for knivdrab

Der er faldet dom i sagen om drabet på en 27-årig i Aalborg i august. Retten i Aalborg har torsdag dømt tre mænd 12 års fængsel for manddrab.

Retten i Aalborg har dømt tre mænd skyldige i manddrab - de har alle fået 12 års fængsel. 

Der er tale om to 25-årige og en 28-årig. Givara Youssif Hamawandi, Michael Moth Madsen og Andreas Andreassen er dømt for manddrab på en 27-årig mand, Jesper Skovbo, der er tidligere bandidos medlem.

Givara Youssif Hamawandi har udover 12 års fængsel også fået en udvisning. 

Drabet fandt sted den 5. august sidste år, hvor tre mænd gik nærmest systematisk til værks iført skudsikre veste og bevæbnet med knive, jernrør, peberspray og sten, da de udførte drabet. 

I Retten i Aalborg torsdag blev det fremlagt, at drabet skete efter flere voldelige episoder mellem de to grupper dagene op til drabet.

Retten lagde vægt på vidneforklaringerne. Flere vidner har set dele af episoden, men sammensat vurderes de at være troværdige.

Man mener ikke, at de tre mænd havde til forsæt at dræbe ham, men blot at påføre ham vold. Dog finder retten det bevist, at de tiltalte har været klar over, at den 27-årige ville afgå ved døden efter de voldsomme kvæstelser.

Den 27-årige afgik ved døden, efter han blev stukket i lår, arm og balle af de tre mænd ved Turøgade og Langelandsgade i Aalborg.

Dermed har retten vurderet, at de alle har deltaget i drabet mod en person, der var helt værgeløs, og de findes derfor alle tre skyldige i manddrab. 

Anklagemyndigheden krævede 13 til14 års fængsel, samt at en af de tiltalte - den ene af de 25-årige - bliver udvist til sit hjemland med indrejseforbud til Danmark. Det har været en skærpende omstændighed, at de tiltalte har flere domme i baggagen.

Fire mænd er skyldige

I december blev en 32-årig også dømt skyldig i sin medvirken. Han var tiltalt for at have ført den bil, der forsætligt påkørte en anden bil i krydset ved Østre Allé og Langelandsgade i Aalborg den 5. august i år. En hændelse der endte med at blive startskuddet på et voldsomt drab på den 27-årige mand i den påkørte bil. 

Alle fire mænd der blev anholdt i forbindelse med drabssagen er dermed nu dømt skyldige. 


Seneste nyt

fra Nordjylland