Tre rumænere anholdt: Sigtet for indbrud i Svenstrup og Aalborg

Mændene fremstilles i dag ved Retten i Aalborg. De mistænkes for at være en del af en omrejsende gruppe af indbrudstyve.

Fælden klapper nu for tre formodede indbrudstyve fra Rumænien. Mændene på henholdsvis 20, 20 og 21 år mistænkes for at stå bag flere indbrud - blandt andet i Svenstrup og Aalborg Øst.

quote Vi skred til anholdelse af de tre rumænske statsborgere i Aars, efter at de havde gemt værktøjet i et skovstykke.

Sune Myrup, politikommissær, Nordjyllands Politi

Mændene fremstilles onsdag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi kom på sporet af de tre formodede indbrudstyve i går, da de blev standset af en patrulje. Her fandt betjentene værktøj til brug ved netop indbrud, og derfor fik politiet mistanke om, at mændene var en del af en omrejsende gruppering.

Stjal dyrt værktøj fra container

Lederen af politiets efterforskning, politikommissær Sune Myrup, forklarer, at politiets videre efterforskning viste, at de tre mænd stod bag et indbrud natten til onsdag i en værkstedscontainer i Svenstrup. Containeren tømte de for dyrt håndværktøj.

- Vi skred til anholdelse af de tre rumænske statsborgere i Aars, efter at de havde gemt værktøjet i et skovstykke, siger Sune Myrup, der tilføjer, at politifolkene i samme skovstykke desuden fandt en stor mængde håndværktøj.

- Og det stammer fra et andet indbrud, der blev gennemført tirsdag 15. maj i to værkstedscontainere i Aalborg Øst, fortæller politikommissæren.

Ingen af de anholdte rumænere har tilknytning til Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland