Tricktyve snyder sig til Oddset-kuponer for tusindvis af kroner

Oddset-kuponer for 40.000 kroner blev søndag stjålet fra tre butikker i Nordjylland. Fremgangsmåden er den samme og politiet tror, det kan være de samme tyve.

Søndag blev tre butikker i Nordjylland udsat for snedige tricktyverier, der kan have indbragt tyvene mange tusind kroner.

Tyvene beskrives i alle tre tilfælde som dansktalende, men udenlandsk udseende mænd, og fremgangsmåden var alle steder den samme, så der kan meget vel være tale om to personer, der har været på tur rundt i Nordjylland.

Det første tricktyveri blev begået mod Min Købmand i Brønderslev klokken 11.12 søndag formiddag. Ved aftentid - klokken 18.15 - var det så Bladcentralen i Aars, der fik besøg af to tricktyve og til sidst måtte Q8-tanksatationen på Jerslevvej i Brønderslev se sig snydt af de snedige tyve. Tilsammen blev de tre butikker snydt for 40.000 kroner.

Tyvenes udbytte var i alle tilfælde Oddset-kuponer på 1000 kroner stykket. Tyvene udfyldte deres kupon, bestilte 10 styk af den, og distraherede derefter ekspedienten, så det kunne lykkes dem at ombytte de nye kuponer med brugte og værdiløse kuponer. Da betalingen så skulle falde, kunne tyvene pludselig ikke finde deres betalingskort, og måtte forlade butikken uden at købe noget. De 10 kuponer fik de dog med sig og butikkerne stod alle tilbage med værdiløse kuponer - og lange næser.

Kuponerne var potentielt meget mere værd end det de skulle have kostet, men der er gode chancer for, at også tyvene får en lang næse. Danske Spil, der udbyder Oddset, spærrede nemlig i mindst to af de tre tilfælde de pågældende kuponer, men om spærringen skete tidsnok, vides ikke.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen advarer efter de snedige tyverier mod at man lader sig distrahere og snyde.

- Vi er et meget tillidsfuldt folkefærd, og jeg kan godt forstå, ekspedienterne bliver snydt, siger vagtchefen.

- Men man skal virkelig være opmærksom og undgå at lade sig distrahere. Det er også en god idé at holde varen ude af kundernes rækkevidde indtil betalingen er faldet, siger vagtchefen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland