Trine har 65 søer: - Det er ikke altid så idyllisk, som det ser ud

Trine Sund Kammersgaard er ikke uddannet landmand. Alligevel har hun kastet sig ud i livet som griseavler – hun vil lave godt, lokalproduceret kød.

Hun startede i 2016 sin egen virksomhed, ”Trynen i Jorden”, hvor hun opdrætter økologiske grise på græs. Trine Sund Kammersgaard mener, der skal være meget kortere vej fra jord til bord – flere skal spise lokale fødevarer.

- Det er for at give forbrugerne en oplevelse af, at en gris er andet end koteletter og frikadeller. Jeg vil give dem en oplevelse af, at man kan komme tættere på sine fødevarer - det behøver ikke være så kompliceret, og det behøver ikke komme gennem 7 led. Man kan faktisk købe gris, gennem den der har produceret grisen, siger Trine Sund Kammersgaard, økologisk griseavler ved Villerslev i Thy. 

I sit tidligere job arbejdede 37-årige Trine også med grise. Hun har en Ph.d. i grisens første to levetimer. Derfor ved hun rigtig meget om dyret.

- Jeg har startet den her virksomhed, fordi jeg synes, grise er nogle fantastiske og spændende dyr og meget fascinerende at arbejde med, siger Trine Sund Kammersgaard.

Drømte om et roligt 30-timers job

Trine Sund Kammersgaard har ikke altid drømt om et liv som selvstændig landmand. Men på hendes tredje barsel fik hun en følelse af, at hun absolut ikke skulle tilbage til sit kontorjob – hun ville hellere hoppe i kedeldragten.

- Jeg fik nogle få grise på min tredje barsel, som jeg solgte direkte til folk. Og det gik rigtig godt, og så havde jeg bare slet ikke lyst til at komme tilbage på kontoret. Så da jeg fik mulighed for at udvide produktionen fra 4-100 grise, så var det en ret nem beslutning, der ikke føltes som det store skridt, det egentlig var, siger Trine Sund Kammersgaard.

quote Trine Sund Kammersgaard

Jeg drømte om et 30 timers job, hvor jeg gik og hyggede mig og hentede mine børn tidligt, og der er vi langt fra.

Én af fordelene ved at arbejde hjemme var egentlig, at hun så ville have mere tid til sine børn. Men sådan er det ikke helt blevet.

- Jeg drømte om et 30 timers job, hvor jeg gik og hyggede mig og hentede mine børn tidligt, og der er vi langt fra. I vinter var det nærmere 60 timer, siger Trine Sund Kammersgaard.

Trine får slagtet alle sine svin på slagteriet ”Friland”, der ligger på Mors. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland