Turismeforsker: Farvel til ungdomsfester har givet Løkken et nyt brand

Løkken har forvandlet sig fra festby til mondæn helårsdestination, og det er helt i tråd med den udvikling, der sker i hele landet.

Engang var Løkken kendt som en festby, hvor unge mennesker hver sommer invaderede byen og festede igennem på campingpladser og diskoteker. I dag er der nærmest ikke skyggen af ungdom og fest at spore i Løkken. Det er nemlig blevet en mondæn helårsdestination.

- Det er en udvikling, der har været undervejs i lang tid. Dert er jo mange forskellige steder rundt omkring i Danmark og Europa. hvor det går i samme retning. Det hele skal være mondænt, det skal være nydeligt, og det ser man mange steder. Det er der rigtig stor efterspørgsel på, aiger Peter Kvistgaard, som er turismeforkser ved Aalborg Universitet.

Han mener, at Løkken har formået at skifte sit brand, så byen ikke længere opfattes som en vild festdestination, men i stedet tiltaler et langt bredere publikum, der også kommer til byen uden for højsæsonen.

- I gamle dage var der meget fokus på, at det var en meget kort sæson, hvor de unge virkelig gik til den, men nu er der et meget bredere spektrum af mennesker, der kommer hele året rundt. Det er en satsning, man ser hele vejen langs den danske kyst, at man prøver at satse på at få mange mennesker til at komme hele året rundt, siger Peter Kvistgaard.

Med udviklingen, hvor man mange steder satser mere på familieferie og mondæn helårsturisme, har betydet, at ungdomsfesterne, som vi kender dem fra de gamle dage i Løkken, ikke rigtig findes i Danmark længere.

- Jeg siger ikke, at vi ikke skal have den her form for mondænitet, hvor det hele er pænt og nydeligt, men der er ikke rigtig plads til unge mennesker nogen steder i Danmark lige for øjeblikket. Det er ikke et efterspurgt segment, og der er ikke rigtig nogen steder, hvor man siger; vi vil rigtig gerne have unge mennesker. Så det er rigtig svært at være ung i Danmark, hvis man gerne vil have noget fest, siger Peter Kvistgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland