Tyvene har også en fest på Blå Mandag

I de kommende uger fyldes gader og forlystelsesparker med tusindvis af konfirmander, der traditionen tro skal fejre Blå Mandag. Desværre er dagen også et slaraffenland for lommetyve.

Gaveregnen til landets konfirmander resulterer ofte i gavmilde kontantbeløb, smykker, designertasker, en ny smartphone eller andre dyre gadgets. Og mange af gaverne skal vises frem og bruges sammen med vennerne på Blå Mandag, hvad end det er i landets forlystelsesparker eller på en storstilet shoppetur.

Konfirmanderne er dog ikke alene om at fejre Blå Mandag. Den ellers så festlige dag medfører nemlig også en øget risiko for tyveri.

- De fleste konfirmander kommer hjem fra Blå Mandag med masser af minder om en god dag med vennerne. Men der er desværre også nogle, som ender med en rigtig ærgerlig oplevelse, og kommer hjem uden for eksempel den nye smartphone, designer tasken eller pungen med kontanter, siger salgschef Kristian Juel-Storgaard fra Topdanmark i Aalborg i en pressemeddelelse.

Gode råd til konfirmanderne:

- Gå sammen i grupper

- Lav aftaler om skiftevis at holde øje med tasker og poser, mens andre fx prøver forlystelser

- Gå ikke med store kontantbeløb. Benyt i stedet hævekort

- Lad de dyre gadgets blive hjemme

- Hav altid pungen i en lomme tæt på kroppen eller i et rum i tasken med lynlås.

Der er heldigvis nogle simple råd, som kan være med til at gøre dagen rigtig sur for tyvene og endnu bedre for konfirmanderne.

- Det er en rigtig god ide, hvis konfirmanderne færdes i grupper og er opmærksomme på hinanden og deres ejendele, mens de fx prøver forlystelser, siger Kristian Juel-Storgaard.

Topdanmark i Aalborg anbefaler også, at de unge lader de mange kontanter blive hjemme og i stedet for tager hævekortet med.

- For at sikre sig yderligere mod tyveri, er det en god ide at tage sit hævekort med i stedet for kontanter. På den måde risikerer konfirmanderne ikke at få stjålet mange penge på en gang. Derudover er det også en fordel at tage sin ”gamle” smartphone med og lade den nye blive hjemme til dagen efter. Jeg ved godt, at man gerne vil vise sine gaver frem, men tyvene kigger desværre lige præcis efter de allernyeste modeller, siger Kristian Juel-Storgaard.

Skulle uheldet alligevel være ude, og en tyv stjæler den unges smartphone eller taske, dækkes tabet på familiens indboforsikring. Derimod erstattes mistede kontanter kun, hvis tyveriet bliver opdaget, mens det sker og altså ikke, hvis lommetyven ubemærket slipper væk med pungen, skriver Top Danmark Aalborg i en pressemeddelelse.  


Seneste nyt

fra Nordjylland