Ude godt, hjemme bedst: Nordjyderne holder ferie i Danmark

Næsten hver anden nordjyde bliver i Danmark i sommerferien, viser undersøgelse. Knap hver femte nordjyske familie vælger ”staycation”, hvor hjemmet er udgangspunkt for ferien.

Med temperaturer, der har overgået varmen på flere charterdestinationer, har det været sværere end normalt for rejsebureauerne at sælge rejser. Nu viser en undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring, at knap hver anden nordjyde fravælger charterrejsen i år, og i stedet bruger sommeren i Danmark.

43 procent af de adspurgte nordjyder i undersøgelsen svarer, at de bliver i Danmark og holder ferie, og det svarer til halvdelen af dem, der har ferie og samtidig har besluttet, hvordan den skal bruges. På landsplan er tallet 41 procent.

- Undersøgelsen synes at bekræfte, at det nære har en stor værdi for danskerne generelt, siger Tina Bilstrup Philipsen, der er områdechef hos GF Nord.

Hver femte bruger hjemmet som feriebase

Selvom masser af nordjyder altså bruger sommerferien i landet, er det kun hver femte nordjyske familie, der slet ikke har planlagt at tilbringe ferien i for eksempel et sommerhus eller på en campingplads i Danmark. Kun 15 procent planlægger en ”staycation”, hvor ferien tager udgangspunkt i hjemmet.

Endagsture til oplevelser og seværdigheder i Danmark er et must for rigtig mange nordjyder, og 70 procent af os krydrer den primære ferie med en endagstur.

GF Forsikring har opfordret danskerne til at byde ind med oplevelser i Danmark, der er værd at besøge på en hjemmeside ved navn Sommeroverskud. De forskellige forslag har andre besøgende haft mulighed for at stemme på. Og faktisk indtager en nordjysk destination førstepladsen over anbefalede oplevelser – nemlig Asaa havn og strand. Gateway Blokhus ligger på en tiendeplads.

- Danmark har masser af store og små oplevelser at byde på, og dem håber vi nu, at vi kan dele til inspiration. Der vil uden tvivl være oplevelser, der er mere kendte end andre, men jeg glæder mig over, at der også er mange gode bud på mindre kendte, anderledes eller overraskende steder, siger Tina Bilstrup Philipsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland