Udenlandske mænd gør unge piger utrygge i nattelivet i Thy

Mænd med udenlandsk baggrund går for tæt på og forulemper pigerne i nattelivet i Thisted. Derfor føler de unge piger sig utrygge ved at gå i byen.

De unge piger føler sig forfulgt til og fra discoteker. De unge mænd er for nærgående og forstår ikke et nej. Historien har sit udgangspunkt i facebook, hvor pigerne skriver, at de er bange. En af dem er Britt Exstrand, der i facebookgruppen "Thisted Kommunes Byrødder", beder om hjælp til at kontakte borgmesteren. Længere nede i facebook opslaget beskriver Britt Exstand en af episoderne:

- Jamen, de kan ikke lade unge kvinder være. De står/danser klods op af dem og rører og er generelt nærgående. De fik en helt ung pige til at græde, fordi de ikke lod hende være. Og hun gjorde det mere end klart, at de sku stoppe. Da vi begyndte at tage jakker på og ville gå ud, gik de en flok på 5-7 ud og ventede. Da vi kom ud, sagde de en masse ting til os og grinte. Vi forstod det selvfølgelig ikke. Vi ignorerede dem og begyndte at gå. De fulgte efter os, og vi kiggede bagud flere gange, og de blev ved at følge efter. Vi vendte om og gik ind på værtshuset igen og gik til dørmanden.

De unge piger føler sig forfulgt til og fra discoteker. De unge mænd er nærgående og det gør pigerne bange. 
På facebook fortsætter historien: 

- Da de så, vi snakkede med dørmanden/bartenderen gik nogen ind af døren ved rygerummet. Dørmanden fulgte os ud, og så gik vi. Da vi kommer hen til citty pizza, møder vi en af dem, der også havde været på værtshuset. Han gør præcis det samme. Råber af os og følger efter og prøver at tage fat i os.

Politiet i Thisted fortæller til TV2 Nord, at de mandag har modtaget anmeldelsen, og at man nu undersøger sagen nærmere for at få afklaret, om der har foregået en strafbar handling i forbindelse med episoden. 

- Det er selvfølgelig ikke, sikkert de ville noget, men det var ret ubehageligt og har hørt fra mange flere den her weekend, at de oplevede præcis det samme. Flere forældre har også sagt, at de ikke tør at lade deres piger gå ude om aftenen mere. Det er det, der er problemet. Det er jo at ingen tør færdes mere i vores ellers ret så fredelige by. Det er sku en skam. 

Vicepolitiinspektør ved Thisted Politi  Poul Vestergaard-Lau fortæller til TV2Nord, at politiet er opmærksomme på problematikken. For dem handler det om forebyggende arbejde, for at vise, hvordan man skal begå sig i Danmark. 

- Vi er af den opfattelse, at asylanterne ikke nødvendigvis ser det som chikane. Der er formentlig en kulturforskel, og vi går meget op i at fortælle dem om, hvordan man skal begå sig i Danmark, siger Poul Vestergaard-Lau. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland