Ukendt røglugt og dis plager beboer i Hobro

En mystisk røglugt forvirrer både beboer og brandfolk, efter redningsmandskabet blev kaldt ud til en opgave i Hobro.

En tynd dise og svag lugt af røg - men intet spor af brand. Sådan er situationen lige nu for en beboer på Reberbanen 2 i Hobro, der tirsdag formiddag ringede 112. 

Det oplyser indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab René Nikolajsen, der sammen med redningsmandskabet stormede ud til beboeren, da de fik en melding om en bygningsbrand.

- Der er helt tydeligt en røglugt i bygningen, men vi har simpelthen ikke kunnet finde årsagen. Vi har gået rundt i lejligheden fem mand med et termisk kamera og kigget hele huset igennem uden at finde nogen brand. Vi har endda flyttet rundt på møblerne, men det har ikke gjort os klogere, siger René Nikolajsen.

I første omgang luftede redningsmandskabet derfor kraftigt ud, og indsatslederen har siden bedt beboeren om at lukke sine rum af, så brandvæsenet kan spore sig nærmere ind på, hvor røglugten kommer fra. 

- Beboeren fortalte os, at han først lagde mærke til røglugten og disen i går aftes, og at lugten har været tiltagende siden da. Jeg kører op til ham igen her om et par timer, og hvis røglugten stadig er der, så tager vi den derfra, siger René Nikolajsen.

Indsatslederen oplyser desuden, at der lugter brændt i lejligheden, men ikke som det er noget elektronik, der er kortsluttet. Der er heller ikke nogen af hvidevarerne, der er gået i stykker. 


Seneste nyt

fra Nordjylland