Ulla Astman beklager: - Det var ikke sådan ment

Regionsrådsformanden beklager mandag sine seneste udtalelser omkring regionens responstider. - Jeg er blevet misforstået – det var slet ikke sådan ment, siger hun til TV2 Nord.

Formanden for Region Nordjylland er arrogant. Sådan lød skudsmålet fra borgmesteren i Morsø Kommune, efter at Ulla Astman (Soc.dem.) lørdag udtalte sig om Nordjyllands bundrekord, når det gælder ambulancernes responstid.

Og han er ikke alene om den holdning. Siden lørdag har Ulla Astman fået massiv kritik fra både borgmestre og borgere i regionen.

Nu beklager hun sine udtalelser.

- Jeg er ked af, at det er blevet opfattet på den måde, som jeg kan høre, at det er. Det beklager jeg. Det var ikke det, der var hensigten. Det var ikke sådan ment, siger hun mandag til TV2 Nord.

Ekstra Bladet kunne lørdag afsløre, at ambulancerne i Nordjylland er langsomst i landet til at nå frem til patienterne. Flere steder i Nordjylland kan det tage mere end et kvarter for hjælpen at nå frem til for eksempel et hjertestop.

Regionsrådformanden forsvarede akutberedskabet og sagde lørdag, at borgere i yderområderne må forvente længere responstid end borgere i byerne. Det er den melding, som fik både borgere og borgmestre til at se rødt.

Mandag forsøger Ulla Astman at redde trådene ud.

- Min hensigt og mit store politiske ønske er at sikre et godt og effektivt beredskab og have tryghed i hele regionen, siger hun.

- Når det så er sagt, så må vi også erkende, at der er forskellige vilkår for at få ambulancer frem, og det er en større udfordring i de områder, der er tyndt befolket og længere køreafstande. Det var det eneste, jeg forsøgte at sige i min tidligere udtalelse, og det beklager jeg, er blevet misforstået på den måde.  

Hør Ulla Astmans svar herunder:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland