Ulsted kæmper for plejehjem

Plejehjemmet i Ulsted står til at lukke, hvis Aalborg Kommunes budgetforslag bliver stemt igennem. Det protesterede borgerne over ved et møde i Ulsted.

Et helt proppet Ulsted Samlingshus gjorde torsdag aften politikerne i Aalborg Kommune opmærksomme på, at de ikke er enige i planerne om at lukke byens plejehjem, som har 12 beboere.

Ulstedparken, som plejehjemmet hedder, er et af de plejehjem i Aalborg Kommune, som enten skal lukkes eller laves om, samtidig med, at der flere steder skal bygges nyt for at klare udfordringerne med flere ældre, der kræver mere pleje i fremtiden. Ulsted er af økonomiske årsager i spil, da det er et plejehjem med relativt få pladser, og samtidig har det været svært at rekrutere det rigtige personale til plejehjemmet.

- Vi får flere borgere, som er svagere end før, og det kræver andre kompetencer. Det betyder, at vi kan kunne rekruttere andet og mere personale, og det har været svært netop i Ultsed, siger rådmand for ældre- og handicapforvaltningen, Thomas Krarup (Konservative).

Ulsteds borgere er bekymrede for de ældre, da de mener, det kan ødelægge nærværet og livskvaliteten, hvis de skal flyttes væk fra Ulsted, og samtidig er de kede af, at det betyder farvel til en institution i byen.  Bygningerne kommer dog ikke til at stå tomme, da kommunen har i sinde at omdanne plejehjemmet til rehabiliteringscenter.

- Det vil faktisk betyde, at der kommer flere arbejdspladser, for der skal bruges mere personale til et rehabiliteringscenter. Og det er vel at mærke personale, som vi har en forventning om, at det bliver lettere at rekruttere, siger Thomas Krarup.

Han understreger desuden, at hvis budgetforslaget bliver vedtaget, og plejehjemmet dermed lukker, vil det ikke betyde noget for det tilkyttede aktivitetscenter, som vil bestå.


Seneste nyt

fra Nordjylland