Undervandsjagt er lykken

Undervandsjagt er blevet mere og mere populært de senere år. Og det er på jagt under vandet, at 46-årige Kim Gieseler finder ro i sin hverdag.

De fleste gyser ved tanken om at skulle i vandet, når det ikke er mere end 7-8 grader varmt. Men for 46-årige Kim Gieseler fra Aalborg er der ikke noget bedre. Han er nemlig undervandsjæger, og med snorkel i munden, våddragt på kroppen og spændt harpun går han gladelig ud i de kolde bølger ved Bønnerup Strand på Djursland.

Det er sådan et eller andet frirum for mig. Det er meget livsbekræftende, at man kan gå i vandet og få nogle gode oplevelser

Det er sådan et eller andet frirum for mig. Det er meget livsbekræftende, at man kan gå i vandet og få nogle gode oplevelser. Hvis man er heldig, kan man endda fange sin egen aftensmad, og det, synes jeg bare, er en rar fornemmelse, at man selv skaffer sine ting, fortæller Kim Gieseler til TV2 Nord.

Han har jagtet fisk, lige siden han var en lille dreng, der tog på ferie på Læsø med sin familie. Men det er først inden for de seneste 10 år, at han har fået en stor harpun og alt det andet udstyr, der følger med, når man er undervandsjæger.

Min far han var jæger og fisker, og da vi var små, var vi rigtig meget i vandet og fiskede også. Så jeg fik bare en naturlig interesse for, at det her også kunne være en sjov måde at gøre det på, siger han.

I dag er han på jagt på Djursland, men normalt så jager han over hele landet. Også i Nordjylland. Han er ude lige så tit han kan, for det er i vandet, at han har det bedst.

Når man dykker ned i vandet og bevæger sig rundt, det er nærmest som at flyve

- Der er mange følelser i det. En af dem er frihed, for man er så fri derude. Når man dykker ned i vandet og bevæger sig rundt, det er nærmest som at flyve. Man mærker vandet strømme forbi ansigtet, og det er bare en rigtig rar følelse, jeg har, når jeg er derude, siger Kim.

På dagens jagt bliver det bare til en enkelt fladfisk. Dårligt vejr har gjort det svært at se under vandet, og kulden gør, at Kim ikke kan være ude meget mere end en times tid. Alligevel så er det ikke noget, der påvirker oplevelsen i en negativ retning for Kim. Tværtimod.

Jeg mærker jo alligevel ikke, at det regner, når jeg ligger nede under vandet. Jeg synes bare, at undervandsjagt er pisse sjovt, og at være i vandet betyder rigtig meget for mig, fortæller Kim.


Seneste nyt

fra Nordjylland