Ung ølbrygger rykker ind i Landkær: Øl skal være en god oplevelse

En 26-årig ølbrygger, Fredrik Hector Schmidt, har lejet sig ind i det gamle Landkær bryggeri. Her vil han fra efteråret brygge 80.000 liter specialøl.

Fra sodavand til øl. Det gamle bryggeri Landkær har brygget sodavand til nordjyderne helt frem til 2011, siden da har lokalerne stået tomme.

Nu har 26-årige Fredrik Hector Schmidt, der står bag mikrobryggeriet Bad Seed Brewing, lejet sig ind i det gamle bryggeris lokaler med en ambition om at brygge øl af international klasse i Nordjylland. 

- Jeg begyndte at interessere mig meget for det, da jeg gik i gymnasiet. Modsat mine gymnasievenner handlede det ikke om kvantitet men kvalitet, siger Fredrik Hector Schmidt. 

I 2,5 år har han lavet sine egne opskrifter og er med en af sine øl blevet blandt de 20 bedste i kategorien 'Sweet stout' på hjemmesiden Ratebeer.com.

Indtil nu har han fået brygget sine specialøl hos flere andre bryggerier - men med lokalerne i Gudumholm ved Aalborg kan han selv være med i hele processen. 

- Det er jo en oplevelse at drikke øl, og det skulle gerne være en god oplevelse, og hvis jeg kan være med til at facilitere den ved at brygge noget godt øl, så er jeg glad, og så er folk forhåbentlig også glade, siger han. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland