Unge nordjyder svømmede - næsten - med isbjørne

WWF Verdensnaturfondens basecamp i Aalborg Zoo byder på unikke oplevelser og udfordringer.

7,8 grader. Så varmt - eller skulle man sige koldt - er vandet i isbjørnenes anlæg i Aalborg Zoo. For isbjørnene i haven, der stammer fra langt, langt koldere klima, er det ingen overdrivelse at kalde vandet varmt, men for de 10 unge nordjyder, der lørdag skulle hoppe i vandet, var varme det man drømte om, da man kom op fra det kolde gys.

Og hvorfor skulle de så det, kunne man spørge. Det skulle de, fordi de lørdag og søndag er på såkaldt BaseCamp sammen med WWF Verdensnaturfonden. Her bliver de testet på deres fysiske og psykiske grænser, og så bliver deres journalistiske færdigheder prøvet af. De kæmper nemlig for at blive Wildlife Reporter for WWF, og for at komme med organisationen til Svlabard, hvor de skal være med til at undersøge, hvordan den globale opvarmning påvirker isbjørnenes levesteder.

- Klimaet er hamrende vigtigt, og et af de mest alarmerende problemer, vi står over for i dag. Når temperaturen stiger, har det store konsekvenser for natur og dyreliv over hele kloden – fra den lille honningbi til den mægtige isbjørn. Derfor er jeg sindssygt glad for, at rekordmange unge i år har tilmeldt sig WildSchool og vil være med til at sætte fokus på dette vigtige problem, siger Gitte Hemmingsen, der er leder af WWF’s WildSchool i en pressemeddelelse.

I Aalborg Zoo holdt Malik, der er den ene af to voksne isbjørne i den nordjyske have, godt øje med de unge mennesker, der fik sig en rask dukkert i det kolde vand. De 10 unge består af dem par fra henholdsvis Snedsted, Brønderslev, Brønderslev,  Hjørring og Vrå, sprang uden tøven ud i udfordringen, og klarede den alle med bravour. Natten til søndag skal de overnatte i isbjørnegrotten. Kun en lem adskiller dem fra de store dyr, og skulle bjørnene få lyst til at hilse, kan de bare banke på ind til de unge.

Se hele reportagen fra Aalborg Zoo herunder. 

Det kræver sin mand og sin kvinde at blive WWF's wildlife-reportere, der skal til Svalbard og rapoortere.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland